Deel dit artikel
-

Shell reageert: prijsafspraken zijn uitgesloten

De uitspraak vorige week van EuroShell-directeur Eduard Schaepman dat 'de mannen van de benzinemaatschappijen elkaar bellen' om te voorkomen dat initiatieven als United Consumers korting krijgen, wordt door woordvoerder Maarten Broekers van de Shell-persdienst tegengesproken.

Een medewerker van Shell die prijsafspraken maakt wordt op staande voet ontslagen, beweert Broekers. Bovendien is EuroShell niet betrokken bij de verkoop van brandstof. Daarvoor zijn de nationale verkoopmaatschappijen verantwoordelijk. EuroShell levert slechts financiele services en beheersdiensten aan fleet owners.

De persdienst van Shell plaatst verder vraagtekens bij de uitspraak en de context zoals eerder beschreven door Emerce. Andere aanwezigen op het congres De-Onderneming.com van het platform Topmanagement en IT zouden iets heel anders gehoord hebben.

Hans Leenaars (die komend najaar bestuursvoorzitter van SNS Reaal wordt)was deelnemer aan hetzelfde forum als Schaepman, en hij bevestigt dat de EuroShell-directeur sprak over mannen van benzinemaatschappijen die met elkaar bellen. Die weergave door Emerce is dan ook geenszins onjuist.

Leenaars wijst er echter op dat de uitspraak gedaan werd tijdens een bijeenkomst in relatief besloten kring waar wat relativerend over e-commerce gepraat werd. De bewering van Schaepman werd door Leenaars dan ook niet helemaal serieus genomen.

UPDATE 20 juni 2000 19.00 uur – De discussie is opgenomen, en de bewuste uitspraken zijn nu ook in Realaudio te beluisteren. U hoort eerst Schaepman, waarna Leenaars en Bakker reageren. De vraag wordt door verslaggever Toine van der Heijden gesteld. Bakker adviseert juridische bijstand, en Kaspersen maakt de grap 'alles wat u zegt kan tegen u gebruikt worden'.

Deel dit bericht

7 Reacties

André

Natuurlijk zal de topman van shell nooit toegeven dat er prijsafspraken worden gemaakt, want dan hebben ze oorlog, het is net zo als de regering, die zal ook nooit toegeven dat de auto als melkkoe wordt gebruikt want als ze dat gaan toegeven, geven ze toe te boel te belazeren en dat gebeurt natuurlijk nooit in het bedrijfsleven.

Okké-Jan

Shell, de een zegt iets en de ander probeert weer van alles goed te breien. Het ergste is nog dat de persvoorlichter aangeeft de publicatie van emerce.com niet serieus te nemen. Het zijn allemaal oplichters bij Shell, stuk voor stuk. Zo ontkennen ze ook wat er allemaal in Nigeria is gebeurd. Jaja, zij hebben er natuurlijk weer niets mee te maken. Het zal allemaal wel. Het zal me een worst wezen. Ik ga in ieder geval niet meer tanken bij shell en dankzij emerce heb ik me bij unitedconsumers.com ingeschreven. Okkè-Jan Boom

Marleen

Eén remedie is hier maar mogelijk: allemaal aanmelden bij UnitedConsumers.com en dan maar eens zien of ze geen voet aan de grond krijgen!! Wie doet er mee? Marleen.

Okkè-Jan

Zie je nou wel dat Shell de grootste bedrieger van Nederland is. Emerce heeft zelf bewijs dat het is gezegd. Als Shell alles nu nog blijft tegenspreken dan zal ik zelf wel proberen om via de elektronische snelweg iedereen op te roepen om voortaan niet meer bij Shell, maar bij een andere pomp te tanken!!! Met vriendelijke groet,Okkè

Bartje

Dag Eduard Schaepzak, directeur van EuroShell, de benzine gaat weer omhoog. Hebben je jongens weer even gezellig met elkaar gebeld?!? De produktie is omhoog gegaan hoor. Dan kan de benzineverhoging toch wel even wachten!!!!! Jullie melken ons, hardwerkende burgers, toch al uit. Bart

Vedder

Tekort op de arbeidsmarkt. Het moge duidelijk zijn, de in real-audio te beluisteren uitspraak van Shellman Eduard Schaepman is een onhandige. Met een schrijnend tekort aan gekwalificeerde managers voor belangrijke postities worden grote bedrijven zoals Shell nu dan toch echt geconfronteerd. Deze uitspraak kan verstrekkende gevolgen hebben voor Shell, die op dit moment onderwerp van kartel onderzoek is. In dit geval gaat het om het co-buying principe waar Shell wel eventjes een stokje voor zou steken, maar in het dagelijks leven gaat het om de, mede door Shell, kunstmatig hoog gehouden benzineprijzen. Aanpakken die handel!

Dirk

natuurlijk worden er prijsafspraken gemaakt, maar dat gebeurt op grote schaal bij bijna alle producten. snap niet dat mensen er van opkijken. We proberen zelf ook overal een voordeeltje uit te halen, zo zit het nou eenmaal in elkaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond