Deel dit artikel
-

Simulator IBM voorspelt drukte op luchthaven

Een nieuwe simulator van IBM kan vrij nauwkeurig de drukte op een luchthaven voorspellen. De simulator luistert naar de naam Paxflow. Met het apparaat kunnen lange wachtrijen op de luchthaven in de toekomst wellicht worden voorkomen.

Paxflow baseert zich op gegevens uit het Amadeus, een vluchtreserveringsysteem dat de reisbranche gebruikt. De gegevens van aAmadeus worden gecombineerd met data over de infrastructuur van de luchthaven en het aantal beschikbare medewerkers dat op dat moment aan het werk is.

Voorts houdt het systeem ook rekening met het aantal handelelingen die iedere passagier moet doorlopen op de desbetreffende luchthaven. Verder kunnen zaken als weersvoorspellingen worden toegevoegd, om zo eventuele vertragingen te voorspellen.

De informatie wordt daarna via een beveiligde internetverbinding aan het management van de luchthaven toegestuurd. Daarop worden de gegevens gebruikt om de verwachte passagiersdrukte en het benodigde luchthavenpersoneel op elkaar aan te passen op verschillende plekken op een luchthaven. Door te anticiperen op de drukte kunnen luchthavens zaken als lange wachtrijen bij incheckbalies en te lange rijen bij de douane beperken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond