Deel dit artikel
-

SMS-en slaat eindelijk aan in VS

Enkele jaren na Europa, Zuid-Korea en Japan lijkt SMS-en nu eindelijk ook aangeslagen in de VS. Volgens een studie van onderzoeksbureau Telephia verzendt inmiddels eenvijfde van de Amerikanen met een mobiele telefoon-abonnement, vooral jongeren, tekstberichten.

Terwijl Europa en Azië hun gedachten alweer bij een mogelijke MMS-revolutie hebben, slaat het verzenden van tekstberichten eindelijk op grote schaal aan in de VS. Belangrijkste reden is dat de interoperabiliteit eindelijk fatsoenlijk geregeld is: SMS-jes kunnen verzonden worden tussen abonnees van verschillende operators. Ook is er uitgebreid reclame gemaakt voor deze mogelijkheid.

Het Californische onderzoeksbureau Telephia schat dat inmiddels van eenvijfde van de Amerikanen met een mobiele telefoon-abonnement SMSjes verstuurt. Vorig jaar was dat nog 12 procent. Net als in Azië en Europa zijn de tekstberichten vooral een trend onder jongeren.

Afgelopen jaar verzond 45 procent van de Amerikanen tussen de 18 en 24 jaar een SMS-je, meer dan het dubbele van 2001 (22 procent). Telephia verwacht dat de populariteit snel verder zal groeien. Ruim 40 procent van de 18- tot 24-jarigen wil komend jaar een mobieltje aanschaffen dat SMS-en nog makkelijker maakt.

Forrester Research becijferde in oktober dat 68 procent van de Europese bezitters van een mobieltje tekstberichten verstuurt. Ook hier zijn jongeren de heavy users: 60 procent van de jonge Europese bellers (tussen de 16 en 24 jaar) stuurt minstens één keer per dag een SMS-je. Voor alle gebruikers van mobiele telefoons ligt dit op 23 procent.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond