Deel dit artikel
-

Preview: Sony SmartWatch 3 (Android Wear)

Waar de SmartWatch 2 nog gebruik maakte van een eigen Androidschil heeft SONY bij de derde versie gekozen voor Android Wear.

Nee, dit is geen mockup of naamloze Chinese iWatchvariant, de Sony SmartWatch 3 is zonder enig logo uitgevoerd. Pas als je hem afdoet, kun je aan de binnenkant achterop heel summier het Sony-logo terugvinden. Dit is al een eerste indicatie dat Sony het horloge breed wil neerzetten. Doordat gebruik wordt gemaakt van Android Wear, de speciale smartwatchversie van Android, zou de SmartWatch 3 met meerdere Androidtoestellen moeten werken.

Zoals op de foto te zien is de SmartWatch er niet kleiner op geworden en ook nog redelijk dik. Alhoewel alles één geheel lijkt, is de kast uit de zwarte rubberen band te verwijderen en is deze te vervangen voor een andere kleur, waarbij de keuze beperkt zal zijn tot limoen, roze en wit.

Er wordt gebruik gemaakt van een 1,6 inch 320×320 TFT LCD Transflective display, wat bij helder licht nog redelijk goed leesbaar is. Het interne geheugen van 4GB geeft de mogelijkheid om rechtstreeks media op het horloge op te slaan. Hierdoor kun je bijvoorbeeld zonder telefoon gaan joggen en via Bluetooth het geluid naar een Bluetoothhoofdtelefoon sturen.

Om het gebruik zonder de aanwezigheid van een smartphone te stimuleren, zijn er meerdere sensoren met bijhorende apps aangebracht. De ingebouwde microfoon, versnellingsmeter, kompas, gyro en GPS sensor technologie zorgen dat je nauwkeuriger kunt lifeloggen. Allemaal data die later weer is te synchroniseren, eventueel via NFC (Near Field Communication).

Sony maakt hiervoor gebruik van de applicatie Lifelog die voortdurend updates via het scherm laat zien. De API voor Lifelog zal later dit jaar worden opgesteld voor partners om diensten binnen Lifelog te integreren of geheel nieuwe ervaringen te bouwen.

De SmartWatch 3 zal deze herfst nog beschikbaar zijn voor een adviesprijs van 229 euro.

 

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Floor

Heeft een vrij groot scherm vergeleken met de Apple Watch, of ligt het aan mij? 🙂

Sander van der Heide

Redelijk groot, maar het is vooral de doorlopende silicoonband die hem wat groter doet lijken. Plus het feit dat ik weinig tijd had om hem te fotograferen en het bandje niet kleiner kon bijstellen, hij bungelt dan ook wat om mijn pols en zit dus een stuk ruimer hier.

inge

Ik ben er zelf over aan het denken een aan te schaffen, maar ik vraag me af hoe het zit met de nederlandse spraak commandos. Worden die een beetje goed herkent?

Ik weet dat deze smartwatch daar voornamelijk mee te besturen is om dingen op te zoeken en om op smsjes of email te reageren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond