Deel dit artikel
-

Spelconsole met Internet-aansluiting wordt kersthit

Vorige week introduceerde de Japanse videogameproducent Sega met veel succes de Dreamcast-console. Het apparaat verschaft via de tv toegang tot Internet. Bezitters kunnen tot Kerst 40 nieuwe spellen downloaden. Via de Internet-toegang kunnen ze ook surfen, mailen en chatten.

Bij de introductie hielden retailers door heel Europa tot na middernacht hun deuren open om de consoles te kunnen slijten. En met resultaat: binnen 24 uur waren 100.000 stuks à 200 pond verkocht. Sega zette daarmee een record op verkoopgebied. Helemaal onverwacht zal het succes niet zijn gekomen. In Engeland alleen al waren 40.000 exemplaren op voorhand besteld. Bij de Amerikaanse introductie vorige maand gingen al 2 miljoen consoles over de toonbank.

Wereldwijd is Sega de derde producent van videogames, na GameBoyNintendo en PlayStation van Sony, dat met een omzet van ruim 6 miljard dollar de grootste is. Duidelijk is dat beide het moeilijk zullen krijgen het succes van hun concurrent te overtreffen.

Dreamcast is de eerste spelconsole met een ingebouwde modem waarmee het mogelijk is games via het Internet te downloaden. GameBoy en PlayStation ontwikkelen vergelijkbare apparaten, maar hun introducties staan pas voor het voorjaar gepland. Sega profiteert kortom met de lancering van Dreamcast optimaal van de komende feestdagen.

Eigenaren van het apparaat kunnen elke week tot aan Kerstmis nieuwe games downloaden, veertig in totaal, met een keuze uit avonturen-, gevechts- en sportspelletjes. Met de Dreamcastconsoles hebben videogamers bovendien via de televisie pan-Europese toegang tot Internet. Voor gamefanaten die nu op apparaten van Sony en Ninento spelen, kan dat weleens reden blijken om over te stappen.

Bron: CNET

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond