Deel dit artikel
-

Sportnet neemt het op tegen Studio Sport

Sporten als zwemmen, schermen, squash, kegelen en tafeltennis komen er bekaaid af bij Studio Sport, ook al worden ze druk beoefend. De bonden van deze sporten hebben dan ook magere televisiecontracten. Internetprovider Wish en de Coru Groep willen bonden in staat te stellen wedstrijden live op Internet uit te zenden om extra inkomsten te genereren en de belangstelling voor hun sport te vergroten.

Beide Initiatiefnemers presenteren hun plannen op 14 juli aan de bonden in sportcentrum Papendal. Hun voorstel voorziet in uitzendingen van wedstrijden op Internet tegen betaling. Liefhebbers van de betreffende tak van sport kunnen live wedstijden volgen voor 75 cent per minuut. Daarvan gaat een kwartje naar de bond.

De bonden verzorgen zelf de opnamen voor het toekomstige Sportnet Daartoe worden ze in staat gesteld door sponsor Panasonic die met korting camera’s zal leveren – in ruil voor advertentieruimte. Ook zal een regiecursus worden verzorgd. Anders dan het geval was bij een proefuitzending van de basketbalbond op de inmiddels gestaakte site Basketbal.nu is toegezegd dat de beeldkwaliteit van Sportnet professioneel zal zijn. Kijkers bellen in via een 0900-nummer met behulp van speciale software. Over enkele weken al wil Sportnet met uitzenden beginnen.

Commentaar Webwatch
Het initiatief is op zichzelf lovenswaardig. Menig sportliefhebber klaagt al jaren dat Studio Sport onevenwichtig programmeert, dat wil vooral zeggen: teveel voetbal uitzendt. Van hockey bijvoorbeeld, toch een populaire sport, worden geen competitiewedstrijden verslagen. Pas aan het eind van het seizoen, wanneer het om de play-offs gaat, zendt Studio Sport samenvattingen uit. Voor minder populaire sporten, zoals badminton, zwemmen en judo, toont het programma alleen bij grote evenementen belangstelling of bij aansprekende internationale successen.

Sportnet zou dus een verrijking van het aanbod betekenen. Maar heeft het initiatief ook kans van slagen? Vijfenzeventig cent per minuut is duur. Voor het bekijken van een wedstrijd van negentig minuten zouden sportliefhebbers f 67,50 moeten betalen. Dat is veel te veel, ook voor fans, zeker als je je bedenkt dat het zien van een wedstrijd bij Studio Sport nagenoeg gratis is.

Bronnen:
<a href=”http://www.volkskrant.nl/indruk/310020502.html%3Fhistory%3D/i155000168
Nu.nl%20http://www.nu.nl/document?n=1248″ target=”_blank” class=”news-text”>De Volkskrant

Deel dit bericht

1 Reacties

wijngaard

Gaarne contact i,v,m, mogelijk aansluiting op Sportnet.
Vr. gr.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond