Deel dit artikel
-

StarPortal: kantoorsoftware via het web

Met de lancering van StarPortal komend najaar biedt Sun Microsystems via Internet toegang tot complete kantoorapplicaties. Installatie, beheer en onderhoud van de softwarepakketten kunnen bedrijven overlaten aan een service provider.

Moesten bedrijven voorheen allerhande software, zoals tekstverwerking, spreadsheet, e-mail, bestandsbeheer en andere toepassingen, apart aanschaffen en op de pc installeren, nu worden deze tools beheerd en onderhouden door een Internet Service Provider. Op den duur zou er ook een versie voor draagbare apparatuur beschikbaar komen.

StarPortal is een vervolg op de StarOffice software die Sun zich recentelijk verwierf door overname van de Star Division Corporation. Sun blijft deze kantoorapplicaties van StarOffice leveren. Het pakket, leverbaar in acht talen waaronder een Nederlandse versie, kan gratis worden gedownload via Sun .

Het systeem wordt ondersteund door Linux, Windows, OS/2 en Solaris en bevat filters om andere formaten, zoals Microsoft Word, PowerPoint en Excel te importeren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond