Deel dit artikel
-

StudentPlaza wil zuivere community zijn

StudentPlaza.nl richt zich volledig op de Nederlandse student. Doelstelling van de site is om aan het einde van het jaar 75.000 geregistreerde studenten te hebben. Iedereen die zich voor 25 mei aanmeldt doet mee aan een loterij, waarmee tienduizend gulden te winnen valt. Dit is volgens oprichter Friso Hylkema geen stunt om leden te trekken. "Ons primaire doel is studenten zo breed mogelijk te informeren".

De site past in de trend van het bouwen van gerichte communities. Interestate , het bedrijf achter de studentensite, deed dit al eerder met bijvoorbeeld de 'hangplek' voor tandartsen, dentalplaza .

Aanmelden voor de studentensite kan online als er aan de toelatingseisen wordt voldaan. "Je moet studeren aan HBO of universiteit. Hiervoor moet je je e-mail en andere gegevens, zoals studentnummer en opleiding, opgeven. Wij controleren of deze gegevens juist zijn", aldus Hylkema. Hiermee wil de site andere doelgroepen weren. "We willen een zuivere community zijn, waar alleen gelijkgestemden elkaar vinden. Zodat men weet dat je op onze site geen vijfendertig plussers of scholieren tegenkomt".

De website richt zich met name op het bieden van oplossingen door digitale mogelijkheden. Oefententamens kunnnen worden gedownload, er kan online gesolliciteerd worden bij bedrijven en er zijn bijvoorbeeld digitale woordenboeken te vinden. Daarnaast kunnen studenten ook scriptietips vinden, hulp bij het zoeken van een kamer en informatie over studie, bijbanen en stages. Faciliteiten als het Forum, de Speurders en deWebguide zijn naar eigen voorkeur in te stellen. Binnenkort opent StudentPlaza een besloten deel, waarmee leden geselecteerde vrienden, clubgenoten en studiegenoten kunnen introduceren.

Op Internet zijn al andere studentensites te vinden, zoals studentonline.nl en studenten.net . Friso Hylke wil echter niet met deze sites concurreren. "Wij willen meer waarde toevoegen aan de informatiebehoefte van de student. Het is alleen maar goed dat er meerdere sites zijn. De student meldt zich aan waar hij zich thuis voelt."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond