Deel dit artikel
-

Sun gaat Amazon beconcurreren in de cloud

Amazon, de belangrijkste aanbieder van cloud computing met Amazon Web Services, krijgt concurrentie van Sun Microsystems, dat webbased computer- en opslagdiensten wil gaan aanbieden.

Cloud computing is het buzz woord van dit moment en iedereen wil een speler in het veld zijn. Amazon was een van de eerste aanbieders met Amazon Web Services, Google biedt talloze webdiensten aan en ook Microsoft stapte in deze markt. En nu dus Sun. Sun Cloud Compute en Sun Cloud Storage zullen al deze zomer beschikbaar zijn.

Open platform
Sun wil zich van de andere spelers onderscheiden door openheid: mensen zullen hun data kunnen verplaatsen van de ene naar de andere cloud en tevens naar bestaande it-infrastructuren. Sun Cloud zal een open platform worden waar ontwikkelaars hun applicaties kunnen bouwen. Hoe bestaande klanten hiermee om zullen gaan is onduidelijk. Als cloud computing op grote schaal doorbreekt, wordt ook de vraaag van wie alle data zijn een interessante. In komende editie van Emerce zal een uitgebreid verhaal staan over dit onderwerp.

Overname 
Ander belangrijk nieuws van Sun is de mogelijke overname door IBM. De Wall Street Journal meldt vandaag dat IBM zijn rol op internet wil vergroten met deze vermeende overname. Er wordt een bedrag gesuggereerd van 6,5 miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond