Deel dit artikel
-

Sun-Netscape bouwt nieuw betaalsysteem

De Amerikaanse Sun-Netscape alliantie gaat een nieuwe betaalmethode voor het web bouwen, die een standaard moet worden. Hiertoe gaan de partijen samenwerken met drie grote Amerikaanse banken, maar dat moeten er snel meer worden.

De meewerkende banken, Manhattan Chase, Wells Fargo en First Union, staan alledrie in de Amerikaanse top tien. Voor hun klanten moet het mogelijk worden om volgend jaar al hun lopende rekeningen, zoals telefoon, gas en elektra via hun banksite te regelen. Ook kunnen ze de status en betaalverleden bijhouden via de site, om zo een goed overzicht van de eigen financiën te krijgen.

Daarnaast is het uiteraard mogelijk om online gekochte artikelen af te rekenen via de nieuwe methode. Sun en Netscape leggen de nadruk op eenvoud en gemak.

Sun en Netscape hopen met hun uitvinding een standaard in de markt te zetten. De samenwerking met drie van de tien grootste Amerikaanse banken is daarom een eerste stap. Andere banken moeten in de loop van het jaar volgen. Om die stap te bevorderen hebben de drie banken een consortium gevormd onder de naam Spectrum. Samen hebben ze meer dan drie miljoen klanten.

Sun en Netscape stellen hun zogenaamde iPlanet BillerXpert Consolidator software ter beschikking van de banken. First Union heeft de software inmiddels in gebruik genomen.

Bron: <a href="
http://news.cnet.com/news/0-1007-200-1480652.html?tag=st.ne.1007.thed.1007-200-1480652″ target=”_blank” class=”news-text”>News.com

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond