Deel dit artikel
-

T-Mobile komt onder miljoenen-boete uit

T-Mobile, dat ooit Orange overnam, voldoet inmiddels aan de eisen die het Agentschap Telecom (AT) stelt aan het gebruik van umts-frequentieruimte. Een dwangsom van 5 miljoen euro komt te vervallen.

Net als het geval was bij KPN en Telfort, zag het AT T-Mobile en Orange als twee bedrijven. Bij de overname van Orange door T-Mobile, waren er binnen het nieuwe bedrijf twee umts-licenties. De twee frequentieruimtes moesten volgens de regels van het agentschap naast elkaar gebruikt en gevuld worden. De technisch slimste zet om eerst de ene frequentieruimte te gebruiken en wanneer deze vol is de tweede, voldeed niet aan de regels van het AT.

Nederlandse telecomoperators met een vergunning voor het gebruik van frequentieruimte voor umts zijn verplicht in een groot deel van Nederland dekking te leveren en hierbij te voldoen aan een minimaal serviceniveau. Het AT houdt regelmatig steekproeven om te kijken of aan de vergunningvoorwaarden van het gebruik van de Umts-frequentieruimte wordt voldaan.

Jan Kuijpers, Directeur Technology van T-Mobile Netherlands: “De uitkomst van de meting is positief en daarmee is deze zaak wat ons betreft gesloten. Het afgelopen kwartaal hebben wij de capaciteit van ons 3G-netwerk verdubbeld. Wij blijven ons netwerk verder uitbreiden, zodat wij voorbereid zijn op de toekomstige groei in het gebruik van mobiele internetdiensten.”

In 2000 zijn 5 umts-frequenties geveild. Vanuit concurrentieoverwegingen werden hier een aantal voorwaarden voor opgesteld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond