Deel dit artikel
-

T-Online: Beleggers niet bang voor weer een mislukking

T-Online, de provider van Deutsche Telekom die binnenkort zelfstandig naar de beurs gaat, is ruim zes keer overschreven. De grote belangstelling voor het aanstaande aandeel bezorgde het moederbedrijf gisteren een zes procent stijging van het eigen aandeel. De commotie rondom de beursgang van collega Worldonline lijkt daarmee weer enigszins afgenomen.

Maar de cijfers geven uiteraard geen garantie voor succes; Worldonline werd twintig keer overtekend, en het aandeel was in het grijze circuit goed voor zo'n 110 euro. De uitkomst is bekend: maandag sloot het aandeel op iets meer dan twintig euro, minder dan de helft van de 43 euro waar het op begon. Volgens de Financial Times deden de aandelen T-Online gisteren zo'n 38,5 euro op de grijze markt, ruim boven de geplande introductieprijs die tussen de 26 en de 32 euro zal liggen.

De malaise rond Worldonline heeft wel degelijk invloed op T-Online; Deutsche Telekom had eerst een introductiekoers van 50 euro in gedachten, maar dat is nu bijgesteld. De beursgang aan de Neuer Markt in Frankfurt staat voor 17 april op het programma. Analisten in de FT verwachten een oplopend koersverloop voor 's werelds tweede provider.

Deel dit bericht

1 Reactie

Douwe Mik (LogiGo.com)

waarschijnlijk zullen de grootaandeelhouders van T-Online niet vlak voor beursgang hun aandelen dumpen om de 'financiele zekerheid' van hun familie zeker te stellen en vervolgens de familienaam te grabbel te gooien.. Daarnaast geloof ik dat de backoffice van T-Online wat minder gefragmenteerd is dan die van WOL… een vergelijking WOL en T-Online lijkt mij niet op zijn plaats..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond