Deel dit artikel
-

Talpa in zee met advertentienetwerk

Talpa gaat voorlopig in zee met een advertentienetwerk op internet. Dat zegt Marc Nagelkerken die commercieel verantwoordelijk is voor multimedia bij Talpa TV tegenover Emerce. Bedoeling is dat Talpa de exploitatie van online advertenties later zelf gaat doen.

Volgens Nagelkerken is het in zee gaan met een advertentienetwerk in de opstartfase niet meer dan logisch. “Dat heeft puur te maken met het gebrek aan capaciteit dat we nu hebben. Anders hadden we het gelijk zelf gedaan,” zegt Van Nagelekerken. Op termijn is Talpa wel van plan om de exploitatie van het advertentienetwerk wel zelf ter hand te nemen.

Talpa heeft onlangs een pitch uitgeschreven om erachter te komen met welk advertentienetwerk het het best in zee kan gaan. Volgens Nagelkerken is er al een voorlopige beslissing genomen met welk advertentienetwerk er gewerkt gaat worden, maar is dat besluit nog niet definitief. “Er is een voorkeur, maar pas half juli nemen we een definitief besluit,” aldus het commerciele hoofd multimedia van Talpa TV. Hij bevestigt dat het om partijen zoals Webads en Adlink gaat.

Talpa zal in beginsel ongeveer 30 websites rondom programma´s hebben. 6 daarvan zullen erg vertegenwoordigd zijn op internet. Dat zijn onder meer Big Brother, Expedtion Robinson en de Eredivisie voetbalsites. Verder wilde Talpa zich nog weinig in de kaarten laten kijken welke kant het uitwil. Wel zei Nagelkerken nog dat hij in ieder geval al iemand heeft aangenomen voor de online sales. Dat is Ido Kramer. Hij komt van VNU en was daar tot voor kort verantwoordelijk voor de online advertentie-exploitatie. Ook bij Emerce.

Deel dit bericht

6 Reacties

John de Vroede

Als start een prima keuze. Als je alleen tegelijkertijd een eigen salesteam opzet, kan dit frictie veroorzaken. Ik zie dit zelf als gezonde frictie en concurrentie. Duidelijke afspraken zijn belangrijk. Ik heb dit zelf indertijd als salesverantwoordelijke bij Wanadoo Nederland succesvol gedaan. Wel is het verstandig om een roadmap, afspraken, ijkpunten en vraiabele contracten af te sluiten Bel me, ik geef graag advies. Succes!John de Vroede, Directeur MarketingXperts BV 

Tim Haas

Meneer de Vroede, wat minder bla bla zou u sieren!

John de Vroede

Beste Tim, geachte heer de Haas, blabla? Nee hoor gewoon ervaring. Groet,John

Koos Koets

Misschien dat de redactie van Emerce eens meer kan censureren op dit soort zinloze reacties, koop een banner als je dan zo nodig reclame wilt maken. Daarnaast als ik de website van MarketingXperts zo bekijk denk ik dat ik op de frontpage als een volle bullsh1t bingo kaart scoren

Arjan

http://www.marketingxperts.nl draait niet onder Firefox. Afgeserveerd zou ik zo zeggen.

John de Vroede

Koos en Arjankom eens langs bij de opening van ons nieuwe pand.Dan discusseren we verder. 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond