Deel dit artikel
-

TBWA voegt webafdelingen samen

TBWACompany Group, een van de grootste communicatiebureaus in Nederland, heeft twee afdelingen voor online marketing samengevoegd. Het betreft geen reorganisatie of bezuiniging, aldus het bedrijf. De webafdeling zegt dat de omzet is gestegen en dat er meer personeel is aangenomen.

De twee afdelingen, feitelijk zelfstandige bedrijven binnen de TBWA -structuur, zijn e-Company en Interaction Company. Het nieuwgevormde bedrijf heeft de naam van laatstgenoemde gekregen, en wordt voluit TBWAInteraction Company genoemd.

Een bezuinigingsmaatregel is de samenvoeging niet, verzekert directeur Sander Claus. "Vorig jaar zijn we 35 procent in omzet gegroeid, dit jaar verwachten we eenzelfde groeipercentage." Er zijn ook geen arbeidsplaatsen komen te vervallen, zegt hij. "Bij de beide bedrijven werkten in totaal twintig mensen, momenteel hebben we er 25 in dienst. We zijn dus juist mensen aan het aannemen."

Met de samenvoeging hoopt TBWA de disciplines van beide bedrijven meer te integreren. "E-Company richt zich meer op het creatieve aspect van online marketing en Interaction Company benaderde het meer vanuit database-marketing en direct-marketing perspectief", vertelt Claus.

Waar meerdere 'webbureaus' te kampen hebben met een economische teruggang blijkt TBWA het, te oordelen naar omzetgroei, juist goed te doen. Hoe komt dit? "Ik denk omdat we vanaf het begin online marketing benaderd hebben als een middel dat meteen rendement moet opleveren voor de klant. De aanpak die gangbaar is binnen de direct-marketing. Het geheim zit deels in het meten van de online inspanningen, daar wordt veel nadruk op gelegd."

Klanten van het bureau zijn ondermeer Chello, Telfort, Citroën, Disneyland Resort Paris, Heineken en Unicef.

Deel dit bericht

1 Reacties

joost

Toch nog een kleine rectificatie op dit positieve bericht. De company group heet TBWA en niet TBWACampaign Company. TBWACampaign Company is een van de companies en is verantwoordelijk voor positionerende advertising. Zie {hier; http://www.tbwa.nl } voor de company samenstelling. [De tekst is inmiddels aangepast – redactie Emerce]

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond