Deel dit artikel
-

Terra lijft Lycos in voor 12,5 miljard dollar

Na enkele dagen van speculeren is de kogel door de kerk: De Spaanse provider Terra , onderdeel van het Telefonica-concern, neemt het Amerikaanse Lycos over voor een bedrag van 12,5 miljard dollar. Lycos moet de webportal voor het Spaanse bedrijf worden. Er ontstaat een bedrijf dat de markten van Europa, Noord- en Zuid-Amerika bedient.

Ook het Duitse Mediabedrijf Bertelsmann is bij de overeenkomst betrokken; De Europese sites van Lycos komen voort uit de joint venture van Lycos Amerika en Bertelsmann. Het bedrijf wordt de contentleverancier voor de combinatie, en zal zelf ook minstens een miljard dollar investeren. Als tegenprestatie voor de overname mag Lycos-baas Bob Davis ook CEO worden van Terra Lycos. Telefonica-CEO Juan Villalonga krijgt de functie van president-commissaris.

Het Telefonica/Terra-netwerk is druk bezig één van de grootste partijen op het Internet te worden, en kan inmiddels aardig tegengas geven aan de Amerikaanse giganten. Eerder kocht het ook het Nederlandse Endemol.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond