Deel dit artikel
-

ThreeButtons krijgt 4,6 miljoen nieuw kapitaal

Het mobiel-internetbedrijf ThreeButtons heeft een investering gekregen van ING Bank. Het gaat om een bedrag van 4,6 miljoen gulden. De investering wordt door het Nederlandse bedrijf ondermeer gebruikt voor diensten op het gebied van GPRS.

ThreeButtons richt zich voornamelijk op de zakelijke markt. Het heeft ook onlangs een samenwerkingsovereenkomst getekend met KPN Mobile, waarvoor het ondermeer SMS-diensten gaat leveren.

Oliver Höft, recent benoemd tot ceo van ThreeButtons, zegt in een persbericht: "Wij zijn bijzonder content dat – ondanks de veranderde conjunctuur – één van de grootste financiële instituten ter wereld achter onze groeiplannen staat." Volgens hem is 'de mobiele services markt' van belang voor de telecombedrijven om de hoge investeringen in de netwerken (UMTS) terug te verdienen. "Alleen door het aanbieden van een grote verscheidendheid aan nieuwe diensten kunnen deze bedragen worden terugverdiend."

ING krijgt voor de investering een minderheidsbelang in ThreeButtons. De bank nam eind november beleggingssite Fundix.nl over.

Deel dit bericht

2 Reacties

Eric

Moge we hieruit het signaal oppakken dat de ING plannen heeft om mobiel betalingsverkeer volwassen te maken. En dit mag niet als voorkennis worden gebruikt 🙂

Huibert

Knap gedaan van Threebuttons, dit terwijl andere mobile solutions providers zoals Future Friday en Unwired Concepts al tijdje geleden het lootje hebben gelegd. Ook van Atobe hoor je de laatste tijd bijzonder weinig goeie dingen. Ben wel benieuwd met wat voor innovatieve diensten ze komen en hoe ze die 4,6 mln gaan terug verdienen in een markt waar nog enkel bedrijf ooit serieus geld heeft verdiend. Hopelijk weet ING wat ze doen… Succes.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond