Deel dit artikel
-

Toenemende concurrentie voor iPod

Na Sony's netwerkspeler, Iriver en iAudio heeft Apple's iPod er weer een concurrent bij. Dell gaat namelijk 100 dollar korting geven op de mp3-jukebox DJ15 aan mensen die hun oude iPod inleveren. Het is een opmerkelijke campagne, die voorlopig alleen in de Verenigde Staten geldt. Aan de actie zijn voorwaarden verbonden. Dell is trouwens niet de enige die hard aan de weg timmert. Sony introduceerde donderdag een netwerkspeler. Het is het antwoord van Sony op iPod.

De actie is nu alleen nog geldig in de Verenigde Staten. En geldt ook alleen als de iPod bezitter binnen 30 dagen na aankoop van een Dell-jukebox zijn iPod inlevert. Analisten denken overigens niet dat Dell veel terrein zal winnen door de ludieke actie. De iPod biedt qua stijl, imago en gebruikersgemak veel meer dan Dell vooralsnog kan bieden. En daar hebben iPod gebruikers geld voor over. 

Qua design lijkt de Dell-jukebox trouwens wel een beetje op de iPod. Verder heeft de Dell DJ15 15 of 20 GB aan geheugen, terwijl de meeste iPods wel 20 of 40 GB aan geheugen hebben.

Het apparaat kost 149 of 299 dollar (afhankelijk van welke versie je neemt, redactie) en je krijgt er gratis 25 gratis songs bij als je hem koop. En niet alleen Dell probeert iPod-liefhebbers in te palmen.

Ook Sony is bezig met een offensief. Het kwam deze week met het langverwachte antwoord op de iPod door donderdag een netwerk-speler aan te kondigen, die qua uiterlijke verschijning wel wat aan de walkman doet denken.

Het is een speler waarop 13.000 songs kunnen worden gezet. 3.000 meer dan op de iPod kunnen worden gezet. Ook gaat de batterij 30 uur mee. Dat is 3 keer langer dan bij de iPod. Het apparaat heeft 20 GB aan schijfruimte en gaat naar verwachting 400 dollar kosten in de winkel.

Deel dit bericht

1 Reactie

pim

zijn de er ook al plaatjes van die sony speler?? hopelijk weer zo mooi als de vorige.. prachtige apparaatjes

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond