Deel dit artikel
-

Toon den Heijer vertrekt bij Gilde

Toon den Heijer legt zijn functie als directeur van Gilde IT Fund neer. Tegenover relaties zegt hij een rustperiode in te lassen om zich te beraden op zijn verdere carrière. Gilde IT Fund was een van de actiefste investeerders in de Nederlandse IT-sector, met investeringen in onder meer Baan, Nedgraphics, Data Distilleries en ilse Media.

Den Heijer was niet direct beschikbaar om uitleg te geven over zijn vertrek bij Gilde IT Fund . In een bericht aan relaties zegt hij na zeventien jaar actief te zijn geweest als venture capitalist behoefte te hebben aan een rustperiode om na te denken over zijn verdere carrière. Zijn vertrek is officieel per 1 januari 2004, maar Den Heijer heeft zijn managementfunctie al neergelegd.

In 1989 startte Den Heijer zijn werk bij Gilde, hij was toen al vier jaar actief in de vc-wereld, bij MIP Equity Fund. Bij Gilde werd Den Heijer in 1998 directeur van het Gilde IT Fund. Dit fonds bestond uit twee delen: het Gilde IT Fund 1 met een waarde van 150 miljoen euro en opgezet in 1996 en het Gilde IT Fund 2 met een waarde van 200 miljoen euro en opgezet in 1999.

Gilde IT Fund investeerde in totaal in 90 IT-bedrijven, waaronder een groot aantal Nederlandse partijen. In 1999 en 2000 was het fonds het meest actief, met deelnemingen in onder meer Letsbuyit.com, Em@ilco, Docent, Wapmagic, Tridion en No Wires Needed. Zelf had Den Heijer een leidende rol bij investeringen in onder meer Baan, Nedgraphics, Data Distilleries, Ilse Media Groep, WebCollage en eCash.

Deel dit bericht

1 Reacties

Teun van Essem

Jammer, hiermee verliest Nederland een van z'n betere of zelfs beste VC's. Ik kan me voorstellen dat 17 jaar en meer in die business je niet in de kouwe kleren gaat zitten; Toon's vertrek is dus begrijpelijk. Ik hoop dat dit niet betekent dat Gilde zich (deels) uit de IT gaat terugtrekken; zonder hun voorbeeld functie hoeven we van de rest van de VC's in Nederland niet veel te verwachten. Toon, veel plezier en rust lekker uit; ik zet graag een commisariaat voor je klaar als het bloed kruipt waar het niet gaan kan! MVG Teun van Essem

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond