Deel dit artikel
-

Top-5 ISP & Hosting

ISP & Hosting

Winnaar: XS4ALL

  1. XS4ALL
  2. InterNLnet
  3. Level (3) Communications
  4. Vosko
  5. TransIP

Theo de Vries, directeur Xs4all:

Op het gebied van hosting gebeurt er op dit moment zo veel dat xs4all vooral bezig is met kiezen wat het wel en wat niet gaat doen. Directeur Theo de Vries: "Heel veel diensten worden in de cloud gehangen. De noodzaak voor consumenten en bedrijven om diensten zelf op een server te hebben wordt daarmee steeds minder groot. Als ze iets nodig hebben, trekken ze het uit de cloud." Ook xs4all zou als internetprovider en hosted solution-provider allerlei diensten voor de cloud kunnen gaan ontwikkelen. "Maar onze keuzes worden bepaald doordat onze shared hosted-diensten een toegevoegde waarde moeten hebben voor ons als internetprovider."

Als je naar het geheel van gemanagede hosten kijkt, is er een aantal partijen dat daar beter in is en zal blijven dan xs4all. Die conclusie heeft xs4all doen besluiten zich niet op dat maatwerk te richten maar echt op het hosten van shared dienstverlening zoals mail en websites. "Dat is ons ding", stelt De Vries. Met de recente overname van de hostingklanten van Planet via moeder KPN heeft xs4all haar klantenbestand voor websitehosting zien verdubbelen.

Geen enkele andere provider richt zich specifiek op zzp’ers, dus daar heeft xs4all voor gekozen. "Die groep groeit nog steeds, wij verwachten dat het aantal verder toeneemt van 700.000 naar een miljoen." Diensten voor deze groep richten zich niet alleen op het hosten maar ook op bijvoorbeeld internet zelf. "Omdat klanten niet alleen met technische vragen komen, maar ook bijvoorbeeld willen weten hoe ze Google Adwords kunnen gebruiken of hoe je als zzp’er zelf je eigen website kunt bouwen." Nieuwtje voor volgend jaar is dan ook dat xs4all ‘doe-het-zelf-websites’ gaat toevoegen als gratis extra dienst in het internetabonnement. "Als we dan toch isp en hosting dichter bij elkaar moeten brengen, doen we het zo", aldus De Vries.

Deel dit bericht

2 Reacties

Edgar

Klinkt erg leuk allemaal: wederom ISP 1. Helaas lees ik erder tussen de regels door dat XS4ALL zich met name gate richten op webhosting en email voor ZZP'ers.Verdwijwt daarmee de ambitie om internetserviceprovider te blijven en te schuiven naar 'applicatielaag' diensten ? Is dat de reden waarom XS4ALL nog op geen enkel glasvezelnetwerk haar ISP diensten beschikbaar maakt ?

Daniël

Interessant artikel, maar waar vind ik de laatste update van deze lijst?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond