Deel dit artikel
-

Trendbox: 20% stijging aantal Internetters

Van alle Nederlanders is 37% wekelijks op Internet te vinden. Dat zegt Trendbox . Volgens het marktonderzoekbureau is het sinds december 1997 niet meer voorgekomen dat het aantal Internetters in een half jaar met meer dan 20% toenam.

Trendbox onderzoekt ieder kwartaal het Internetgebruik. Tot nu toe zijn er 22 metingen verricht. In de eerste drie weken van juni 2000 zijn 2000 interviews gehouden. Daaruit kwam naar voren dat ruim de helft van de Nederlanders wel online is. Onder jongeren van 16 tot 25 jaar is dit zelfs 85%. Van de 65-plussers heeft slechts 7% Internet wel eens gebruikt. Van de frequente gebruikers is 40% vrouw, een toename van 25% in vergelijking met een half jaar geleden.

Slechts 10 % van de frequente internetgebruikers heeft recentelijk iets gekocht met een creditcard via Internet. De consument blijft huiverig voor online kopen, aldus Trendbox. Consumenten zien Internet vooral als een uitgebreide informatiebron en niet als een medium voor financiële transacties, menen de onderzoekers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond