Deel dit artikel
-

TV3000 komt tot schikking met IPAN

Internetvereniging IPAN is tot een schikking gekomen met schuldeiser TV3000. IPAN betaalt 2.454 euro aan de bouwer van zijn website, minder dan een kwart van het openstaande bedrag. Volgens voorzitter Johan van Mil betekent dit niet dat de oude site Ipan.nl terugkomt.

TV3000 zette vorige maand de site van IPAN op zwart, uit frustratie over een openstaande rekening. De webbouwer had de site ontwerpen en opgezet, maar had daar nog geen betaling voor ontvangen. Het ging om een bedrag van 14.702 euro. Het incident was een dieptepunt in de financiële problemen van IPAN, dat eind december een tekort op de balans bleek te hebben van ongeveer 41.000 euro.

Hans Kerkhof van TV3000 zegt nu akkoord te zijn gegaan met een betrekkelijk laag bedrag om er vanaf te zijn. "Het bestuur van IPAN beweert dat zij aantoonbare en aanzienlijke schade hebben geleden door het afsluiten van de site en dat er sprake is van een onrechtmatige situatie. Ook zeggen ze dat wij geen rekening houden met de slechte financiële situatie waarin IPAN verkeert. Hun advocaat doet zijn best om er een inhoudelijk verhaal van te maken, maar in onze ogen gaat het gewoon ordinair om geld. Ik heb geen zin om dit voor de rechter te moeten uitvechten. Het is onze keuze om er niet verder mee bezig te willen zijn en verder te gaan met ons bedrijf."

De site van IPAN is momenteel in uitgekleedde vorm in de lucht. Kees Zegers van Veritate en Kees van Mourik van OOiPtech hadden zich kort na de sluiting bereid verklaard om een tijdelijke site voor IPAN op te zetten. De finale kwijting die is overeengekomen met TV3000 zou betekenen dat 'het slot' op de site er weer vanaf kan. Voorzitter Johan van Mil spreekt dit teggen. "We willen de site niet meer terug", zegt hij. "Toen het nieuwe bestuur aantrad hebben we meteen gezegd het roer om te willen gooien. Naast fun willen we onze leden ook meer kennis online aanbieden. De oude site kan dat niet faciliteren." Van Mil is verheugd dat Veritate Technologies heeft aangeboden de nieuwe site kostenloos te willen ontwikkelen.

Deel dit bericht

9 Reacties

IPAN-lid

Klinkt als een goede deal van het bestuur om de kosten met zo'n 15.000 Euro te verlagen en meteen van die k**-site en enorme maandelijkse kosten af te zijn. Jammer alleen dat door dat vorige bestuur ruim 100.000 al betaald is dat nu in de prullenbak verdwijnt. Onbegrijpelijk van dat oude bestuur dat ze dat daarvoor hebben betaald. Voor en door de leden wordt door het nieuwe bestuur goed begrepen!

Ander IPAN-lid

En dan de reactie van TV3000!? Zij hebben voor IPAN een contentsysteem ontwikkeld op kosten van IPAN, waar IPAN vervolgens een maandelijkse 'license-fee' voor heeft moeten betalen?! Rare jongens…

IPAN lid

Ik heb altijd begrepen dat de nieuwe site er op gericht was van IPAN een kennisnetwerk te maken en dat voor de kennisgebieden die zowel het oude als het nieuwe bestuur gekozen hebben en nu promoten er speciale onderdelen waren, waar leden konden discussieren, informatie uitwisselen, nieuwsitems plaatsen, etc. Ik snap niet dat de nieuwe voorzitter zegt dat de site dat niet kon ondersteunen. Hij was er speciaal voor gebouwd. Los van de prijs, want alle offertes zijn met een IPAN leden commissie besproken en die hebben kennelijk toen niet gezegd dat 100.000 of meer uitgeven voor zo'n kennis platform te veel was.

Een verontrustend IPAN lid

Het roer omgooien? Wat betekent dit het roer omgooien, Introducees laten betalen voor een IPAN Kennis Event / IPAN Drink welke kennis gaat er dan over de ?toon bank? een voordracht waarvan * niet te verstaan is, een opkomst van rond de 40 a 50 personen, wil je hier als introducee danwel voor betalen en daarbij komt dan nog dat de drank belachelijk duur is bij BABY. Een website die al 2 maanden uit de lucht is, een medeling op de site die wel eens veanderd had mogen worden. ?SITE ONDERHOUD t/m eind januari 2002? het is nu inmiddels 13 februari. Een nieuw bestuur wat de boel loopt te draineren en waar tot op heden nog niks vanuit is gegaan, alleen maar geld geld en nog eens geld. De kreet voor en door de leden is nu meer van door het bestuur en voor het bestuur. Ik maak mij dan ook ernstige zorgen, over dit nieuwe bestuur. Te meer ook dat op de laaste borrel er nog geen 40 personen aanwezig waren met in vergelijk tot vorig jaar gemiddeld 100 personen. En ook een betere locatie boven in Baby. Waar betaald het lid nu voor, leg mij dat maar eens uit.

Erik Vossen

Ook ik ben teleurgesteld in de IPAN en ben het met bovenstaande eens. Laten we het echter niet alleen bij uitlatingen houden maar hou verder durven gaan: wie bouwt er mee aan een nieuwe netwerk voor internetprofessionels, techheads waar het veel meer gaat om zaken doen, kennis, fun en een gedegen voorbereiding van zaken. Ik heb in ieder geval wel wat frisse ideeen, ik denk dat het tijd is voor iets nieuws en inderdaad zowiezo ergens waar de drank goedkoper is en de muziek wat meer techno en/of drum-n-bass! Wie durft?

Erwin

De ooit indertijd opgerichte website commissie waarvoor vanuit het ledenbestand van de IPAN erg veel enthousiasme was (…) heeft zich indertijd beziggehouden met de vraag wat moet er in eerste instantie op komen te staan en wat in een latere fase. De offertes die toendertijd getoond werden varieerde van enkele tienduizenden guldens tot ruim een ton (GULDENS), het was voor de commissie dan ook onbegrijpelijk waar de huidige bedragen vandaan kwamen. Te zien aan alle reacties die hier staan, zal het het nieuwe bestuur geen moeite kosten om bij de volgende drukbezochte ledenvergadering of wellicht via de hoge response op een ledenmailing, genoeg nieuwe leden bereid vinden die zich enige tijd als vrijwilliger met de gedachte van een website voor de IPAN willen bezighouden. Ik voor mij hou me wederom aanbevolen en hoop dat het nieuwe bestuur net zo goed naar ons advies zal luisteren als het oude bestuur. Even voor de duidelijkheid, het oude VRIJWILLIGERS bestuur mag dan fouten hebben gemaakt, maar ze waren met hun hele hart bezig met hetgeen waar zij in geloofden en met hun vele andere (de zwijgzame meerderheid). De uitdaging ligt er bij het nieuwe bestuur dan ook om ook op het vlak waar er fouten gemaakt zijn aandacht te besteden zonder dat dit ten koste gaat van andere gebieden. Zij die denken dat het 'slechts' een gezellige borrel is mogen dat gerust denken, IPAN biedt vast een keer een kennisdag, event, of workshop waar ze waardering voor kunnen opbrengen.

een echt ipan lid

Ik begrijp niet goed waar de reacties van Erik en het verontrustend lid vandaan komen. Als je op de ALV bent geweest, weet je dat men alleen maar aan het besparen is geweest omdat men vorig jaar idioot veel geld over de balk heeft gesmeten. Volgens mij is daarom de borrel locatie van boven in Baby naar beneden verplaatst:geld besparen. Niet omdat het leuk is, maar omdat er geen geld is om uit te geven. Had men dat niet gedaan, dan was misschien wel het voortbestaan van de vereniging in gevaar geweest. Het is wel waar dat de borrels minder druk bezocht zijn dan vorig jaar. Natuurlijk komt dat ook door de teruggang in de markt, maar misschien kan het bestuur daar in de toekomst toch wat meer aandacht aan besteden.

Alexander

Werkelijk heel professioneel Wat een amateuristisch zooitje. Dit doet de ICT-branche goed;-)Zullen we nu maar weer verder gaan met borrelen enzo?Als Emerce een toonaangevend maandblad met online nieuwsdienst over e-business is, kan ik mij voorstellen dat men op zoek is naar een nieuwsredacteur. Dit is toch geen voorpagina nieuws…Dit is werkelijk de krampachtige achterklap van een failliete hype. Over & Uit. Back to (real) business.

Een lid?

Nogmaals, er is meerdere malen gevraagd aan de IPAN-leden om een offerte te maken voor de bouw van de website, hosting en content management systeem, tot twee maal toe zijn er leden bij de bouw van de eerste site en de tweede siet aanwezig geweest, echter nadat de website commissie een plan van aanpak en opzet heeft gemaakt is het door de rest van de leden en dus ook het nieuwe bestuur NOOIT gereageerd op de vraag om deze website te bouwen of te hosten. Er is toen besloten om de website dan maar door een andere partij te bouwen. Dus laten we eerlijk zijn het oude en nieuwe bestuur is net zo verantwoordelijk voor dit gedoe. Ik ben het eens met Erwin, Erik, het verontrustende lid en Alexander. TIJD voor iets anders, wie durft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond