Deel dit artikel
-

Twee miljoen euro subsidie voor Threefive Photonics

Chipmaker ThreeFive Photonics heeft uiteindelijk een subsidie toegewezen gekregen van het ministerie van Economische Zaken. Dat krijgt het voor een R&D project dat het bedrijf samen met de Technische Universiteit Eindhoven gaat uitvoeren. Het project heeft als doel technologische barrières te elimineren die opto-electronische integratie in de weg staan.

Dat Threefive subsidie zou krijgen was al bekend, alleen nog niet wat het excate bedrag zou zijn. Het ministerie keert in totaal 25 miljoen euro uit aan 23 strategische innovatieprojecten die werkgelegendheid creëren. Gemiddeld krijgt elke project dus ruim één miljoen euro. Maar Threefive Photonics krijgt dus twee miljoen euro.

Threefive Photonics is een ontwikkelaar en leverancier van monolithisch geïntegreerde opto-elektronische chips die in communicatie netwerken worden toegepast. ThreeFive Photonics heeft als doel complete subsystemen op een enkele chip te integreren en daardoor de afmetingen, de kosten en de prestaties van optische communicatiesystemen te verbeteren.

ThreeFive Photonics werd op 1 februari 2001 opgericht en verwierf 7 miljoen euro risicokapitaal van Gilde en Atlas Venture in september 2001. In november 2003 fuseerde het bedrijf na dat het in financiele moelijkheden was geraakt met de Amerikaanse branchegenoot ASIP en werd een aanvullende financiering van 7,5 miljoen dollar verkregen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond