Deel dit artikel
-

Twigger op mobiele telefoons van KPN

De e-mailservice Twigger zal een van de eerste diensten zijn op KPN's WAP-portal voor mobiele telefoons. Dat zegt Gabriël Troostwijk, directeur van Twigger.

Volgens Pieter de Klein, productmanager mobiele telefonie bij KPN, start KPN Telecom voor Sinterklaas met WAP-services voor mobiele telefoons. WAP staat voor Wireless Application Protocol, en is een standaard voor mobiele informatiediensten. WAP is sneller en biedt meer mogelijkheden tot interactiviteit dan SMS.

KPN creëert een soort WAP-portal, met veel verschillende diensten. Bij de start zullen dat er in ieder geval 20 zijn, waaronder Twigger, CNN, KPN's eigen telefoongids en een adresboek annex agenda.

Twigger is een service om e-mail van een bepaald account te lezen en te versturen via het web. Het is daarbij niet nodig om op het eigen account in te bellen.

Twigger wordt opgenomen in de menustructuur die WAP-gebruikers voorgeschoteld krijgen. Na het selecteren van de provider waar men een internetaccount heeft, het invoeren van ID en password kan de gebruiker zijn e-mail lezen en versturen via de mobile.

Twigger op het web wordt gefinancierd door adverteerders. Op mobiles is dat lastiger, omdat er weinig ruimte voor advertenties voorhanden is. De eerste drie maanden zal Twigger mobiel gratis beschikbaar zijn. Troostwijk studeert nog op het definitieve businessplan. Mogelijk zullen gebruikers per dag gaan betalen voor de dienst. Wie de billing gaat uitvoeren is nog niet bekend. Het ligt voor de hand dat KPN Telecom dit op zich neemt.

Troostwijk: 'Het is niet waarschijnlijk dat mensen elke dag van deze mobiele dienst gebruik zullen maken. Het is vooral nuttig wanneer ze onderweg zijn en niet bij een pc kunnen.'

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond