Deel dit artikel
-

Brutoboekingen Uber bereiken recordhoogte

Er werden fors meer ritten geboekt bij Uber, resulterend in een groei van 120 procent van de eigen omzet tot 3,5 miljard dollar. Ook Uber Eats bracht het afgelopen kwartaal 37 procent meer op. De brutoboekingen bereikten zelfs een recordhoogte.

Toch eindigde het kwartaal met een nettoverlies van 2,6 miljard dollar door investeringen. De aangepaste EBITDA kwam uit op 364 miljoen.

Het bedrijf maakte voor de verandering zijn cijfers bekend voor de opening van de Amerikaanse beurzen.

De brutoboekingen groeiden met 33 procent op jaarbasis tot 29,1 miljard. 13,3 miljard werd door het taxibedrijf gegenereerd, 55 procent meer dan een jaar geleden. Uber Eats draaide een bruto omzet van 12,8 miljard en vracht naar 1,8 miljard.

De groei bij zijn bezorgactiviteiten vertraagde wel, maar daar was al rekening mee gehouden.

Het aantal chauffeurs en bezorgers op zijn platform steeg met 31 procent tot een recordhoogte van bijna 5 miljoen. Eerder was er de vrees dat de hoge benzineprijzen een negatief effect zouden hebben op de aanwas van chauffeurs.

Voor het derde kwartaal mikt Uber op 29 tot 30 miljard dollar aan reserveringen en een aangepaste EBITDA van 440 tot 470 miljoen dollar.

Het zijn cijfers die beleggers graag horen. De Uber-aandelen, die dit jaar meer dan 40 procent hebben verloren, stegen met 1 procent in de voorbeurshandel.

Vandaag werd ook bekend dat Uber van plan is om zijn belang van 7,8 procent in het Indiase maaltijdbezorgbedrijf Zomato te verkopen. Daarvoor zou een bedrag van 350 miljoen dollar op tafel worden gelegd.

Uber verkocht zijn maaltijdbezorgactiviteiten in India aan de lokale rivaal Zomato voor 206 miljoen, na jaren van agressieve pogingen om te concurreren met lokale voedselgiganten Zomato en Swiggy.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond