Deel dit artikel
-

Uitgeversverbond lanceert Monitor Elektronische Producten

Het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) is een databank gestart met informatie over elektronische uitgeefproducten. De Monitor Elektronische Producten (MEP) is alleen toegankelijk voor leden van het Uitgeversverbond.

De MEP is in eerste instantie bedoeld voor een inventarisatie van de huidige e-publishing activiteiten van de NUV-leden. Later wil het NUV de databank transformeren in een kenniscentrum voor elektronisch publiceren, toegankelijk via een portal. Daarbij zal vanaf het najaar een gratis nieuwsbrief gaan verspreiden over ontwikkelingen rond elektronisch publiceren.

To dusver staan er 33 titels in de databank, waaronder de Automatisering Gids en de Gay Krant. De MEP inventariseert gegevens over de uitgeverij, het product en het exploitatiemodel.

Gevraagd wordt ondermeer naar NUGI trefwoorden, doelgroep, oplage danwel aantal bezoekers, exploitatievorm (varierend van abonnement, pay per use/period/view/amount/download tot sponsoring), prijs en betalingswijze. Niet gevraagd wordt naar omzetten, kosten en regelingen met betrekking tot auteursrechten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond