Deel dit artikel
-

Uitstel Kozmo: Beursklimaat nog niet in orde

Het beursklimaat is blijkbaar nog steeds niet in orde. In de VS hebben Deja.com, KBkids.com, IMX Exchange en e-commerce bezorgdienst Kozmo.com een gang naar de beurs uitgesteld. Kozmo, een zeer goed gefinancierd bedrijf, moest in New York zelfs 24 werknemers ontslaan.

Volgens Cnet hoopt de Kozmo-directie nu op betere beurstijden in september. Bij de bezorgdienst, die één-uurbezorging garandeert in een tiental Amerikaanse steden, werken nu, inclusief de fietskoeriers, 2200 mensen. Woordvoerder Michael Gordon benadrukte wel dat de ontslagen bedoeld zijn om de organisatie te 'stroomlijnen', en niet omdat er minder werk is. Het bedrijf wil dit jaar in nog eens tien steden starten.

Oktober 1999 sloeg Kozmo haar eerste grote slag op de Venture Capitalmarkt, toen het 28 miljoen dollar binnenhaalde via verschillende investeerders. Lead-investor was Flatiron. Eerder dit jaar verkochten de oprichters 31 procent van Kozmo aan etailer Amazon.com, voor een investering van 60 miljoen dollar. Ook sloot het bedrijf deals met ondermeer koffieverkoper Starbucks , over de snelle bezorging van lunches en koffie.

Na de eerste shake out in de B2C-sector is de markt blijkbaar nog niet stabiel genoeg om weer met een gerust hart naar de beurs te gaan. Veel bedrijven lijken nu te gokken op het najaar; traditioneel is er in de zomer niet al teveel actie op de beursvloer. Zo zullen grote Amerikaanse sites als Deja.com en KBkids.com in het najaar een nieuwe poging doen. Ook het Europese LetsBuyIt.com wordt na een uitgestelde beursgang na de zomer terugverwacht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond