Deel dit artikel
-

UPC sluit Tele2 uit van kabel, Ziggo in overleg

UPC sluit definitief het netwerk voor alternatieve aanbieders nu de rechter de beslissing van OPTA, om de kabel open te stellen, heeft teruggedraaid. Hieronder valt ook Tele2, die had aangegeven een pakket aan tv-kijkers aan te bieden via de netwerken van UPC en Ziggo.

UPC laat in een officiële verklaring weten dat er op de Nederlandse televisiemarkt al genoeg concurrentie is. Het bedrijf doelt hiermee op initiatieven van onder meer KPN. Voor het kijken naar televisie zijn er alternatieven als Digitenne of satelliettelevisie, maar de vier grote kabelbedrijven hebben hun eigen kabelmarkt in handen in de respectievelijke regio’s. De alternatieven zouden volgens UPC ‘ruime keuze voor de consument’ waarborgen.

Het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) draaide eerder het besluit van OPTA terug. Alle kabelaars hadden bezwaar aangetekend tegen het besluit. De uitspraak van de rechter betekent dat UPC de analoge kabeltelevisiedienst niet meer aan derden hoeft te leveren.

De 1300 klanten van UPC die over wilden stappen naar Tele2 blijven klant bij UPC. Bij Ziggo hadden 1800 klanten de keuze gemaakt voor analoge televisie via UPC.

Bij Ziggo zijn er nog steeds gesprekken gaande met Tele2. Met de uitspraak van de rechter had Ziggo ook de kabel voor derde partijen kunnen sluiten. Dat er nog overleg is met Tele2 zou kunen betekenen dat ook andere aanbieders nog een kans maken bij deze kabelaar.

Eerder verplichtte OPTA de twee grootste kabelaars, UPC en Ziggo, tot het doorverkopen van hun analoge kabelaansluiting aan andere spelers. Dit deed de autoriteit volgens eigen zeggen om de concurrentie te stimuleren. Naast dit besluit aan Ziggo en UPC, moesten de vier grootste kabelaars, waaronder ook CAIW en Delta digitale televisie-signalen van concurrenten over het eigen kabelnetwerk leveren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond