Deel dit artikel
-

Veiling.com in Duitse handen

Het Nederlandse veilinghuis Veiling.com fuseert met de Duitse collega Ricardo.de . Deze Europees geörienteerde veiling krijgt een veertig procent aandeel in Veiling.com, met een optie op de overige zestig procent. De combinatie heeft nu zo'n 420.000 geregistreerde leden, waarvan 20.000 van Veiling.com komen.

De veertig procent aandelen, tot nu toe in handen van ICOM en de Amerikaanse investeerder Nick Stonestreet, gaan over in de handen van de aandeelhouders in Ricardo.de. Dat zijn de oprichters en het Duitse bureau UCA . Volgens Marc de Hond, directeur content & pr van Veiling.com, ligt de toegevoegde waarde voor hen in het feit dat de Duitse site ook als investeerder optreedt. 'Bovendien ligen zij een jaar op ons voor, ze kennen deze markt. En we krijfgen natuurlijk een flinke vergroting van het assortiment.'
De Hond verwacht ook dat in de toekomst verschillende features van de site uitgewisseld zullen worden. 'Zij bieden bijvoorbeeld als enige in Europa een live-veiling aan, en dat is entertainment dat ook goed bij ons past.'

Ricardo.de draait een omzet van ruim 40 miljoen gulden, maar daar staat een verlies van 19 miljoen gulden tegenover.

Ricardo.de draait inmiddels in Duitsland, Groot-Brittanie, Azie en binnenkort in Frankrijk en Italie. De overname van de Nederlandse site versterkt de concurrentiepositie ten opzichte van andere internationale veilingen zoals eBay en Qxl.com .

'Hiermee is ricardo.de veruit de grootste online veiling in Europa en heeft zich zo van een goede uitgangspositie ten opzichte van de concurrentie verzekerd. Op de middellange termijn willen we met ricardo.de een wereldmerk scheppen. Daarvoor leggen we nu de basis', aldus dr. Stefan Wiskemann, directielid van ricardo.de.

Oprichters en directieleden Mark Gotz , Marc Jurgens en Marc de Hond van Veiling.com blijven hun huidige functie uitoefenen. Ricardo.de neemt wel de volledige financieringsbehoefte van Veiling.com voor de komende twee jaar voor haar rekening. De naam van de site blijft hetzelfde.

Deel dit bericht

1 Reacties

G.J. Bennen

Een goed idee, een dergelijk fusie. Wat mij altijd weer opvalt bij dergelijke sites, is dat het transportprobleem wordt overgelaten aan koper en verkoper. Een aardige site om het transportprobleem op te lossen is {ShipItSmarter.com; http://www.shipitsmarter.com }. Je kunt transporteur kiezen, ShipItSmarter geeft een overzicht van de tarieven en de site regelt transport. Extra kortingen kunnen ook worden bedongen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond