Deel dit artikel
-

Verkiezing ‘Website van het Jaar’ weer van start

Maandag gaat de jaarlijkse verkiezing van de Website van het Jaar weer van start. Vorig jaar kwamen er 1,5 miljoen stemmen binnen. Emerce zoekt komende maand samen met Metrixlab naar de beste site van 2009.

Aanstaande maandag gaat het stemloket op Websitevanhetjaar.nl weer open. Van maandag 12 oktober tot 18 woensdag 18 november kan iedereen zijn stem uitbrengen op de nominaties in 21 categorieën.

Het publiek kan dit jaar zijn favoriet beoordelen op inhoud, navigatie en ontwerp en aangeven in welke mate zij de site zou aanbevelen aan derden. De website die de hoogste kwaliteitsscore heeft wordt Beste Website van het Jaar. De award voor Populairste Website gaat naar de site met de meeste stemmen.

De prijzen worden op donderdagavond 26 november 2009 uitgereikt in de monumentale kerk De Duif in Amsterdam.

Onderzoeksbureau Metrixlab en Emerce bundelen hiermee de twee reeds bestaande verkiezingen tot ‘Site van het jaar’ tot één.

Tot de winnaars van vorige jaren behoren: Funda, Monsterboard, Rabobank, Tweakers en Bellen.com.

Foto: stage88 (cc)

Deel dit bericht

13 Reacties

Awarnach

Vreemd dat de teller op websitevanhetjaar.nl van het aantal stemmen al op 56 staat, terwijl je nog niet kan stemmen.

Erwin Boogert - Emerce

Dat zijn blanco stemmers 😉

Maarten

De pagina's van oa privacy, algemene voorwaarden, voor genomineerde websites, eerdere winnaars worden niet geladen (home-introtekst blijft staan) Maar dat zal wel aan Firefox liggen.. misschien even usability testje doen?

Gijs Vroom - Emerce

@ Maarten Maandag staat alles erop.

Patrick Kerssemakers

Hoe kun je genomineerd worden?

Ellen

Vanaf wanneer kunnen we stemmen? Het is 12 oktober, maar de websitevanhetjaar.nl werkt nog niet. Er wordt maar een pagina getoond. Jammer…

Gijs Vroom - Emerce

@ Patrick Nominaties gaan op basis van STIR marktmonitor (top 150 websites) en aanvullend met Nielsen netratings. De websites zijn ingedeeld in categorieen.  @ Ellen Vanmiddag gaat de stem-site live, inclusief alle nominaties e.d.

Frans

Het wordt eens tijd dat STIR en Nielsen wat meer up-to-date sites naar voren gaan schuiven. Deze lijst ruikt naar nepotisme!

Albert

Als je het mij vraagt een erg vreemde selectie van websites inclusief enkele buitenlandse sites. Ook de categorisering roept bij mij soms vraagtekens op. Jammer, want hiermee daalt de waarde van deze verkiezing.

Gijs Vroom - Emerce

@ Albert Het zijn toch echt allerleerst de grootste websites van NL volgens STIR en Nielsen netratings. Er zitten een paar wildcards bij, waarvan Metrixlab en Emerce vinden dat ze in de nominaties thuis horen. Suggesties altijd welkom, welke moeten er bij of eraf, en waarom?

Frans

De waarde van STIR en Nielsen bij een verkiezing als deze kun je dan ook direct in twijfel trekken. Ze kunnen onmogelijk alle websites meten, waardoor een aardig scheef beeld naar voren komt van het Nederlands web. Je kan mij toch niet vertellen dat een website als Tiscali.nl (welke niet eens meer actief is als provider), Knuz.nl of Internetten.nl bij de top behoren?

remarker

Even niets te doen dus maar is naar de site van het jaar toe. Klik je op e-commerce en wat is de erste site die je ziet: postcodeloterij.nl Dat is geen e-commerce. alleen een plek waar je een lot kan halen. Nee, sites als iBood, wehkamp en dergelijke kloppen, maar postcodeloterij niet. Als die er in staat, doe dan ook alle banken, want dat is ook e-commerce.

Bruno

Als 't op basis van Stir is dan is 't zeer opmerkelijk dat Zoover in de lijst van genomineerden ontbreekt…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond