Deel dit artikel
-

Versatel start zakelijke ADSL dienst

Versatel gaat vanaf september ADSL voor de zakelijke markt aanbieden. Het bedrijf zal vier verschillende pakketten aanbieden, in prijs varierend van 425 tot 1425 gulden per maand. De Fast Business Internet service zal ook e-mail en webhosting omvatten.

Alle pakketten hebben een ongelimiteerde toegang tot het Internet via het ADSL-netwerk van Versatel, één domeinregistratie, 20 Mb ruimte voor e-mailberichten, een 50 Mb website inclusief statistieken en onderhoud via WebSpace , nieuwsgroepen en POP mail. De maximale dataflow bedraagt 500 Mb per maand. Tegen extra betaling kan het aantal domeinnamen en de hoeveelheid webspace uitgebreid worden. De zakelijke klant kan kiezen uit vier verschillende snelheidsconfiguraties: 512 Kbps downstream tegen 64 Kbps upstream, 512 up- én downstream, 1.024 Kbps downsteam tegen 256 Kbps upstream en de snelste variant is 2.048 downstream tegen 1024 Kbps upstream. De benodigde ADSL-modem kan zowel gekocht als geleased worden.

'Fast Business Internet over ADSL voorziet in de groeiende behoefte van de zakelijke markt om permanent online te zijn, opdat men direct kan inspelen op ontwikkelingen die van invloed zijn op de bedrijfsvoering. Met de introductie van ADSL diensten door Versatel, kunnen bedrijven in ieder

stadium van hun groeitraject profiteren van Versatel's eigen breedbandig glasvezelnetwerk. Fast Business Internet over ADSL biedt een oplossing voor bedrijven die naar hogere snelheden dan ISDN willen migreren, zonder daar grote investeringen in hun huidige telecommunicatieapparatuur voor te hoeven doen," aldus Carien van der Laan, managing director van Versatel Nederland.

Saskia Brandt, Corporate Public Relations Executive van Versatel Telecom International, wil niet kwijt op hoeveel inschrijvingen Versatel gokt: 'Dat is gewoon afwachten, maar we zijn op dit moment wel bezig om bedrijven te benaderen voor de Fast Business Internet service.' Brandt vertelt dat Versatel zich totaal en alleen zal blijven richten op de zakelijke markt. De Versatel Internet Group, waarvan Zonnet deel uitmaakt, is bezig met het onderzoeken van de mogelijkheden voor de consumentenmarkt. Een aantal concurrenten is in de afgelopen weken, voornamelijk in de randstad, al van start gegaan met ADSL-diensten. Waarom heeft Versatel meer tijd nodig? Volgens Brandt heeft de FBI ADSL service een heel uitgebreide testperiode gehad, om een goede werking te garanderen. 'Onze klanten krijgen ook een high-level service overeenkomst waar wij volledig achter staan,' aldus Brandt.

Amsterdam, Zaandam, Utrecht en Rotterdam zijn in september als eerste aan de beurt met de FBI ADSL service en Versatel denkt aan het einde van dit jaar dekking te hebben in de meeste grote steden in Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond