Deel dit artikel
-

Verzekeraar Ineas start Europees

De eerste online verzekeraar van Nederland, Ineas , opent in januari ook sites in Duitsland, België en Frankrijk. Volgens directeur Niek Ligtelijn moet Ineas halverwege volgend jaar in minstens zes Europese landen draaien. De site heeft deze week autoverzekeringen aan haar assortiment toegevoegd.

Over het aantal gebruikers wil Ligtelijn geen uitspraken doen, maar tot nu toe is hij tevreden. 'Het gaat goed, en deze week zijn we pas met banners begonnen.' Daarnaast adverteert Ineas op de radio. In de pers verscheen eerder een investeringsbedrag van 20 miljoen gulden, maar Ligtelijn wil dat bevestigen noch ontkennen. Bij Ineas werken inmiddels 27 mensen.

'We kiezen voor een rustige opbouw van de diensten. In eerste instantie bieden we dan ook verzekeringen aan die niet per se Internet-gebonden zijn. Op die manier kan de consument wennen aan het fenomeen online verzekeren.' In de loop van de komende twee jaar zullen er meer verzekeringen volgen, meer gericht op speciale doelgroepen, maar nu acht Ineas daar de tijd nog niet rijp voor. Als voorbeeld van zo'n groep noemt Ligtelijn de telewerkers.

'Voor de verzekerde wordt het steeds makkelijker, maar voor de verzekeringsmaatschappijen wordt met de komst van Internet, de markt steeds moeilijker. Klanten kunnen immers meer en meer keuzes maken, waardoor onze dienst meer op het individu wordt gericht. Het nieuwe verzekeringspubliek zal minder goed voorspelbaar zijn dan nu het geval is.'

De toegevoegde waarde van Ineas zit 'm niet zozeer in de prijs, alswel in de interactiviteit. 'We bieden concurrerende prijzen, maar dat betekent niet dat we prijsvechter zijn. We hoeven niet de Dirk van de Broeck van de verzekeringswereld te zijn', aldus Ligtelijn.

'De snelheid en interactie is voor ons belangrijker. We werken immers niet met tussenpersonen, en een klant heeft zijn polis via het web altijd bij zich. Een verzekering wordt transparanter en efficiënter om bij te houden. Een schade is via het web veel sneller af te handelen dan in het oude systeem.'

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond