Deel dit artikel
-

Verzekeringssite neemt MrFinch over

Verzekeringssite, een online vergelijker van verzekeringen, heeft branchegenoot MrFinch overgenomen. Hoeveel er aan de vorige eigenaar MoneyView Support is betaald, wordt niet bekendgemaakt. MrFinch blijft als merk bestaan naast Verzekeringssite.

Verzekeringssite verwerft met de overname van MrFinch diverse domeinnamen en krijgt ook de beschikking over elf nieuwe vergelijkingen van verzekeringen. Het voegt onder meer hypotheken, inboedelverzekeringen en ongevallenverzekeringen toe aan het productenportfolio. Deze kunnen online of via een intermediair afgesloten worden.

"Voor MoneyView Support was MrFinch een beetje een vreemde eend in de bijt", zegt Erik Hordijk van Verzekeringssite. "Zelf zijn ze hoofdzakelijk actief in de business-to-business markt, terwijl MrFinch zich richt op consumenten. Om die reden wilden ze er wel vanaf."

MrFinch, dat in tegenstelling tot Verzekeringssite nog verlies lijdt, is in 2000 opgericht door Scaramea, destijds de internettak van verzekeraar Achmea. Dit onderdeel werd in 2001 afgestoten door Achmea, waarna MrFinch in handen kwam van de directie van het voormalige Scaramea, dat onder de naam IFC zelfstandig verder ging. Begin dit jaar kwam MrFinch in handen van MoneyView.

"Gekeken naar bezoekers is Verzekeringssite met drieduizend unieke bezoekers per dag een aantal malen groter dan MrFinch", zegt Hordijk. "Ook de conversie ligt vele malen hoger." Volgens Hordijk houdt dit verband met de werkwijze van MrFinch die probeerde om de 'leads' direct aan de verzekeraars te verkopen. Dat werkt bij direct writers als Ohra, maar partijen als Nationale Nederlanden en Aegon werken met tussenpersonen, vandaar dat MrFinch daar weinig conversie boekte, aldus Hordijk.

Verzekeringssite, dat niet wil zeggen hoeveel het voor MrFinch heeft betaald, zal de merknaam MrFinch voorlopig overeind houden. "Je ziet nu dat er merken verdwijnen in de verzekeringswereld (Amev en Stad Rotterdam, JH), dus het kan ook best zijn dat we op termijn besluiten om beide merken tot een geheel te maken." Het voordeel van twee merken voeren, signaleert Verzekeringssite nu al, zegt Hordijk. "We verwijzen door naar elkaars site en merken dat het nu bij MrFinch al wat storm loopt."

Deel dit bericht

1 Reacties

J. Riemens

Geachte redactie, Voor de volledigheid: MoneyView heeft IFC overgenomen in mei van dit jaar. Bij die overname 'zat' MrFinch, wat voor ons helemaal geen kernactiviteit was. We hadden toen al besloten dit door te verkopen aan een ander omdat MoneyView zich niet op consumenten richt. Vriendelijke groet, Jan RiemensAlgemeen directeur MoneyView Nederland NV

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond