Deel dit artikel
-

Vijfduizend ontslagen bij Ericsson

Bij telecomfabrikant Ericsson verdwijnen wereldwijd vijfduizend banen. Het grootste deel van de ontslagen valt in Zweden. Het is nog niet bekend hoe Nederland geraakt wordt door de ontslagronde.

Telecomfabrikant Ericsson gaat wereldwijd vijfduizend banen schrappen. De ontslagronde maakt deel uit van een kostenbesparingsplan. De telecomfabrikant hoopt hiermee vanaf 2010 tien miljard Zweedse Kronen (9,18 miljard euro) te besparen. In Zweden gaan duizend banen verloren.

Volgens Ericsson-ceo Carl-Henric Svanberg merkt de telecombranche nog weinig van de huidige economische omstandigheden, omdat veel netwerkbedrijven er financieel goed voor staan. "Maar het blijft moeilijk te voorspellen wat de consument blijft uitgeven aan telecom en hoe operators daarop reageren. Tot nu toe is ons bedrijf bijna niet geraakt door de economische crisis, maar we mogen niet verwachten dat dat in 2009 zo blijft", schrijft de ceo in een toelichting op de jaarcijfers.

Slecht laatste kwartaal

Het bedrijf maakte in 2008 een nettowinst van 11,3 miljard Zweedse kronen. De omzet was 11 procent hoger dan het jaar ervoor en kwam uit op 208,9 miljard Zweedse kronen. Het laatste kwartaal van 2008 boekte het bedrijf echter minder winst dan een jaar eerder. Dat is te wijten aan herstructureringskosten en verlies bij de joint-venture Sony-Ericsson.

Het is nog niet duidelijk hoe de Nederlandse vestigingen geraakt worden door de ontslagen. In Nederland werken ongeveer 1900 mensen. Het bedrijf heeft vestigingen in Rijen, Stein en Sliedrecht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond