Deel dit artikel
-

VIP-chips in Rotterdamse Baja Beach Club

Speciale sleutelhangers en pasjes waren niet origineel genoeg voor toegang tot de VIP lounge van de Baja Beach Clubs in Barcelona en Rotterdam. Mede-eigenaar Conrad Chase moest en zou zijn concurrenten overtreffen met de nieuwste technologie.

Dat is hem gelukt. Hij zocht en vond voor zijn meest gewaardeerde gasten de state of the art identificatie: RFID chips. Om de copycat clubs in Barcelona af te troeven – er zijn al vijf zaken die de formule van de Baja Beach club hebben afgekeken – kunnen Baja-bezoekers nu VIPchips onder de huid laten aanbrengen.

De voordelen zijn volgens de eigenaar evident. “Je hoeft geen portefeuille meer bij je te dragen. Je loopt gewoon langs de scanner en de Baja Beach Club weet meteen wie je bent en wat je saldo is. Daarmee krijg je toegang tot de VIP ruimtes van de club. En je kunt automatisch afrekenen. Als je wilt betalen, komt een meisje met de handheld naar je tafel, scant de chip en het bedrag wordt van je Baja Beach Club-rekening afgeschreven.”

In Barcelona introduceerde het bedrijf de VIPchip eind maart al. Binnen twee maanden kunnen ook klanten van de Rotterdamse Baja Beach Club de chips laten inbrengen. Chase wil eerst de VIP lounge verbouwen en inrichten maar als die klaar is, kunnen de injectienaalden uit de kast.
Voor 125 euro worden de minuscule glazen chips door een arts ingebracht.

Chase is optimistisch over de bereidheid van zijn klanten om “gechipt” te worden: “Ik weet dat veel mensen geimplanteerd willen worden. Trouwens, bijna iedereen hier heeft piercings, tatoeages of siliconen”, aldus de eigenaar. “Ik heb er hele goeie reacties op gekregen.”

Wie zich in Barcelona heeft laten chippen kan ook in Rotterdam moeiteloos naar binnen. Over de vraag of de chips buiten de Beach Club – zoals bij vliegvelden en supermarkten – problemen opleveren, moet Chase even nadenken: “Nou, misschien, maar bijvoorbeeld een button bevat tien keer meer metaal dan de VIPChip.” Wie later spijt krijgt, kan de chip moeiteloos laten verwijderen. “Dat gaat net zo makkelijk als het verwijderen van een kleine splinter”, aldus Chase.

Deel dit bericht

29 Reacties

NicholasZen

Hmm… vrijwillig meedoen met Big Brother?

Xebbex

Eindelijk een stap in de goede richting. Nog even en de AH, SdB, C1000 etc etc binnen ook zo.n chip aan, waarmee je zonder moeite punten kan sparen en af kan rekenen. Nu nog zorgen dat de diverse chips gecombineerd worden zodat je maar één chip in je hebt. Let's see what the future brings….

mrwong

you have to wonder who would volunteer for this. what scares me more, this may very well be a success…

Bossie

Het 'vee' langzaam laten wennen aan de technologie door ze het eerst in de maag te splitsen in een 'feestelijk kader'.. Oh wat handig! Onze toekomstige kinderen krijgen er standaard één onder de huid. En ook dat gaat werken want "het scheelt zoveel pasjes". Het wordt langzaam erg eng.

Jasper

Eng? Een stoommachine, dat was pas eng! Of een locomotief die harder gaat dan 35 km/u, dat was pas eng…

zkywalker

och, onze katten hebben er ook een.Nog effe en bij de geboorte wordt standaard na het hielprikje een chipje binnengebracht.Erg handig als je je kindje effe wil checken waar die uithangt op je tom-tom navigator….sad but true,… the future is now. Al onze ideen over SF worden waar, daar zijn we toch "humans" voor?

Danny

Misschien kan je dan gelijk je hersenen laten vervangen door een poffertje, want dat heb je wel nodig als je een chip in je huid laat aanbrengen voor de Baja Beach Club…

Future

helemaal eens met Bossie!!! Baja fungeert als een soort spinoff voor deze nieuwe technologie waar al veel eerder sprake van was. Het staat eigenlijk al jaren vast dat deze identificatie er gaat komen. Ik ga gewoon het Nieuwe Testament er nog eens op naslaan.

eiw

Tja…  http://home.wanadoo.nl/henryv/  Eindrijd Informatie Web Henry

Yos

Gelukkig zijn er toch nog mensen die t allemaal nix vinden… Nu is die chip nog handig en makkelijk en vooral Vrijwillig. Toch kun je t op je vingers natellen dat zo'n soort chip strax niet vrijwillig meer is…. t wordt immers (ooit) je paspoort o.a. En niamand mag zonder paspoort…Scary, yet true…En "Future", sla idd het nieuwe Testament er nog eens op na!!

KazOo

Echt eng is dat dit ding zo fantastisch te marketen is. Alles wijst erop dat iedereen dit extreem cool vindt.Een zeer trendy gadget. Een hi-tech piercing. En als je 'm niet in je arm hebt kom je er gewoon niet in.Denk aan alle duizelingwekkende mogelijkheden! Heil!

Stan

"Nu nog zorgen dat de diverse chips gecombineerd worden"…. Right. Wordt vast even succesvol als andere pogingen afgelopen jaren (en komende!) om aantal passen te reduceren en met 1 chip (in je portemonee in dat geval) verschillende diensten te gebruiken.Dus dat wordt 10-15 chips in je arm 🙂

Aalie

Ik vind deze chips is niet goed! Doe het niet! Dit is gevaarlijk! Vrijheid heb je niet meer!

Melvin

Laat ze dit maar eerst toepassen bij TBS patienten die met verlof zijn. Kunnen ze die traceren. Ik zie mezelf echt niets in mijn huid injecteren… en ZEKER niet voor een tent als de Baja. Maar goed, ik vind heel die tent opzich al fout 🙂

Igor

Interessante gedachtegang maar dit klinkt als een beetje te ver doorschieten… En overigens bestaat deze technologie al meer dan 10 jaar alleen hebben de mensen het nu pas door. (duh) Er zijn tal van loyalty kaarten beschikbaar die een RFID chip bevatten. Bepaalde kleding stukken bevatten ook al een chip niets nieuws dus. In Amerika zijn 20 dollar biljetten voorzien van een chip. Een goede tip : Je blaast de chip op door je kledingstuk / geld even in de magnetron te leggen. Het ontploft dan lokaal en laat hoogstwaarschijnlijk een brandgat achter. Maar ja je moet er wat voor over hebben om er zeker van te zijn dat je niet rondloopt met een elektronische koebel. Leuke site met de tegenbeweging rondom dit 'nieuwe' fenomeen. http://www.spychips.com/

Claudia

Een eng idee van een totaal doorgeslagen amerikaan. Laat hem maar lekker de glamourboy uithangen in Big Brother in Spanje ipv met deze enge en totaal onnodige oplossing aan te komen. Daarnaast vind ik de baja op geen enkele manier de moeite waard om je op welke manier dan ook vast te leggen. Is toch al 1 grote nep!

EIW

Project L.U.C.I.D — het 666 universeel controlesysteem van het beest.  http://home.wanadoo.nl/henryv/lucid.html

Arne

Binnenkort zal er een experiment worden gestart waar meerdere mensen zullen worden geinplanteerd met een RFID-chip. Dit is de toekomst, privacy dingen zullen er niet komen de lezer moet toch binnen 2 meter bij je zijn… Arne

Ron

Eerst was ik een mens met naam, kleur, ogen en lengte, toen werd ik een (sofi)nummer en nu ben ik een Chip :-) NFC of Near Field Communication heeft een leesafstand van 0-15 cm. Get used to it 2007 staat bol van de RFID Chips in alle soorten, maten, frequentiebereiken, leesafstanden, etc.  http://www.idtechex.com/products/en/articles/00000483.asp

K_oe

Doe mij maar zo'n geel oorlabel. Kan dat ook?

Marjolijn

Een gestoorde manier van het inleveren van je privacy. Dit kan hele rare en enge vormen aannemen.

benieuwd

Hoe staat het hier eigenlijk mee? Was het een opwelling in de tijd of zijn er inmiddels 800 mensen die zich serieus een ingang in de Baja hebben laten inlassen?

Ook benieuwd

Maar dan met name naar de gezondheid van de mensen die zich toen hebben laten chippen. De testresultaten chip–>tumoren liegen er niet om bij dieren maar hoe staat de gechipte mens er voor?

tmk

Weet waar je aan begint. Het lijkt niet wat het is mensen. Waar gaat het heen met onze vrijheid nu nog in de kroeg straks bepaalt het ons hele leven let maar op, ze kunnen ons dan overal volgen en zien waar en wat je doet besef dit goed. We worden voor dom gehouden

dangerous

Eerst wordt het gebruikt bij de clubs en later wordt het je id. Zo krijgen ze allemaal controle over ons. Overal ben je te vinden, geen prive leven, geen vrijheid meer. Dalijk kunnen ze ook beslissen om je te laten leven of niet, door de chips aan en uit te zetten…..

marcus

nu ben ik een vip meneer ik werd tot staaf gemaakt the mark of the beest –

tomas

rikske

toch geen onschuldig beestje las ik ! kan ook gehackt worden en oeps spaarcentjes weg ,nee bedankt ,ik neem geen risico
knappe site alles uitgebreid thinks Tomas
http://eindtijdinformatie.blogspot.com/2011/04/merkteken-van-het-beest-666.html

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond