Deel dit artikel
-

“Virussen goed voor 55 miljard dollar schade”

Volgens Trend Micro liepen bedrijven in 2003 voor 55 miljard dollar aan schade op door computervirussen. Dat bedrag zou dit jaar zelfs nog stijgen, aldus het antivirusbedrijf.

Volgens verschillende schattingen van beveiligingsbedrijven gaan de verliezen als gevolg van virussen elk jaar omhoog. In 2002 verloren ondernemingen wereldwijd zo'n 20 tot 30 miljard dollar door virusaanvallen, terwijl dat in 2001 'slechts' 13 miljard dollar bedroeg.
 
Lionel Phang, directeur bij Trend Micro, vertelde aan persbureau Reuters dat het probleem dit jaar weer een stuk erger wordt dan vorig jaar, maar een cijfer kon hij niet geven. Hij zei wel dat spam en netwerkvirussen voor nog grotere problemen zullen zorgen. Er komen volgens hem ook meer en meer 'gemengde aanvallen', waarbij één virusbestand vier tot vijf verschillende acties onderneemt binnen het aangevallen systeem.
 
Zo kan een virus dat spam genereert, opstoppingen veroorzaken in het netwerkverkeer van het bedrijf, en terwijl de informatici dat probleem trachten op te lossen wordt er een programma geactiveerd dat paswoorden en gebruikersidentiteiten steelt. Spam wordt dit jaar overigens de meest gebruikte manier om virussen binnen te smokkelen in het bedrijfsnetwerk, zo voorspelt niet alleen Phang maar ook marktonderzoeker IDC.
 
Volgens IDC zal de wereldwijde markt voor beveiligd content management, waaronder ook antivirusoplossingen, berichtenbeveiliging en web filtering vallen, de komende jaren groeien met 19 procent per jaar, tot een omvang van 6,4 miljard dollar in 2007.
 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond