Deel dit artikel
-

Voetbalsite Amstel komt met voetbalblogs

Amstel wil van haar website voetbal.nl de grootste sportredactie van Nederland maken. Voetbalfans en -kenners hebben op de nieuwe site de mogelijkheid om eigen nieuws en meningen toe te voegen. Naast commentaar van bloggende supporters biedt de site ook professioneel voetbalnieuws. De site start met een beperkte groep van 'uitgenodigde' bloggers, maar vanaf volgende week kan iedereen zich aanmelden als blogger.

“We geloven heilig in consumer generated content, maar aan de andere kant is het oppassen dat de site niet een verzamelpunt wordt waar verschillende groepen supporters vervelende dingen over elkaar zeggen,” zegt Bram Westenbrink, Brand Manager Amstel. Amstel hoopt dat het bloggen op voetbal.nl met zo min mogelijk regels en sturing kan plaatsvinden. “We willen het liefst alles zo vrij mogelijk houden. We moeten kijken of dat mogelijk is.” Westenbrink hoopt op honderden blogs.  Daaruit kan een goede selectie gemaakt worden voor berichten op de homepage.

Qi, bureau voor online branding en online advertising, is verantwoordelijk voor het concept en design van voetbal.nl. OOk de bureaus ISM (interactieve applicaties) en Infostrada (content) hebben een belangrijke bijdrage geleverd.

De oude voetbal.nl site deed al aan berichtgeving over voetbal. Het nieuws blijft onderdeel van de site, maar is nu uitgebreid met onder meer buitenlands voetbalnieuws. De weblogs zijn een toevoeging op deze nieuwsberichten. Het past in de strategie van Amstel om de supporter zelf aan het woord te laten, zegt Westenbrik. “Bijkomend voordeel is dat je er gratis content bij krijgt.”

De bloggers die nu op de site actief zijn, zijn door Amstel zelf benaderd. Het gaat om bloggers die al actief waren op internet. Op dit moment kunnen bezoekers alleen reageren op postings.

Voetbal.nl heeft volgens Westenbrink zo’n 250.000 unieke bezoekers per maand. De officiele lancering van de site is vandaag, maar de site is al een week online. In die eerste week is het aantal bezoekers volgens hem al flink gestegen. Promotie van de site vindt plaats via televisiecommercials over de Superpingels. Al deze commercials worden afgetiteld met voetbal.nl. Daarnaast is er boardingreclame met de naam voetbal.nl in sommige voetbalstadions voetbal.nl.

Op dit moment onderzoekt Amstel of video kan worden toegevoegd aan de site. Westenbrink: “We geloven erg in video, maar we zitten met het ‘rechten issue’. Het zou mooi zijn als we voetbalfragmenten op de site zouden kunnen zetten.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Live Voetbal Kijken

Mooi verhaal,en het is zeker wel waar dat de site van voetbal.nl op dit moment is een van de bekendste voetbalwebsite in Nederland met heel veel unieke bezoekers,omdat op deze site vind je ook alle amateur voetbalclubs met hun teams en dus kun je bijvoorbeeld lekker makkelijk je eigen team prestaties volgen.Het is echt een geweldig site geworden!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond