Deel dit artikel
-

Voipster: KPN moet échte internettelefonie aanbieden

KPN is gisteren begonnen met het landelijk aanbieden van internettelefonie. Klanten kunnen gebruik blijven maken van hun eigen telefoon en onder meer gratis bellen met andere gebruikers van de KPN-dienst. “Dat is niet echt eerlijk naar de afnemers van deze nieuwe dienst toe, want zij kunnen technisch gezien ook gratis bellen met gebruikers van Voipster, Google Talk of Cisco-producten; diensten die gebruik maken van hetzelfde open protocol als KPN,” zegt Sjoerd Hannema, CEO van het Nederlandse internettelefoniebedrijf Voipster.

Het maakt nogal een verschil of je gratis naar 50.000 bellers van de nieuwe KPN dienst (InternetPlusBellen, red.) kunt bellen of naar de ruim 480 miljoen gebruikers die allemaal op hetzelfde systeem zitten, aldus Hannema. Hij zegt niet te begrijpen waarom KPN en andere telecompartijen niet écht 'naar Internet komen' terwijl internettelefoniebedrijven als Voipster en Google Talk wel de verbinding kunnen maken met ‘traditionele telefonie.’

Hannema: “Het zou mooi zijn als KPN iedere gebruiker van de nieuwe dienst ook de mogelijkheid geeft om via internet in te loggen, zodat deze vanaf iedere computer kan bellen, een voicemail kan afluisteren of een sms kan sturen of ontvangen van een vaste aansluiting.”

Met de nieuwe dienst InternetPlusBellen is het inderdaad niet mogelijk om op een ‘Skype-achtige’ manier te bellen, reageert een woordvoerder van KPN. “Wij zijn van origine een belbedrijf, geen internetpartij.” KPN-dochter XS4ALL biedt sinds december vorig jaar wél een mogelijkheid om op,  zoals de woordvoerder dat noemt, een ‘nomadische manier’ te internetbellen, dus op een manier waarbij je met elke computer via internet kunt bellen.

“Feit is dat KPN nu een zet had kunnen doen om bijvoorbeeld de 4,5 miljoen Nederlandse MSN-gebruikers bij zich te houden, terwijl MSN straks samen met Philips keihard op de markt van KPN actief gaat worden, nomadisch of niet” reageert Voipster-CEO Hannema. “En daarbij, het is achterhaald om onderscheid te maken tussen een belbedrijf en internetpartij.”

Om gesprekken te kunnen voeren via internet, is een bepaald protocol (SIP, red.) nodig, legt Hannema uit. Met dat protocol kunnen gebruikers van diensten als Google Talk, Voipster of een Cisco IP-telefoon met elkaar bellen, vertelt hij. Uitzondering is Skype, dat bedrijf maakt gebruik van een ander protocol. Ook KPN maakt voor de nieuwe dienst gebruik van het SIP-protocol volgens Hannema. “Ik snap niet dat ze geen completere aanbieding hebben gedaan met meer mogelijkheden.”

Deel dit bericht

10 Reacties

Mark Appel

Voipster kan veel eenvoudiger en effectiever reageren: ik ben KPN klant en ben uiteraard direct naar hun site gegaan om naar deze dienst te migreren. Twee zaken: 1. je moet dingen gaan opzeggen en opnieuw gaan aanvragen, dat gaat altijd mis zodat je internetverbinding er dagen lang uit ligt, spreek uit ervaring! 2. dienst is nog niet beschikbaar!!!!

Peter Merkels

Het werkt! Via voipster.com ben ik naar de download pagina van zoep.com gegaan. Na het downloaden van een Firefox 1.5 en een waanzinnige internet client (ben benieuwd hoe Voipster als add onn binnen de browser dit werkend heeft gekregen) kan je kraakheldere gesprekken voeren voor nada. Waarom werkt deze dienst niet binnen Microsoft Internet Explorer?

Ronald

KPN geeft iedere gebruiker van de nieuwe dienst ook de mogelijkheid om via internet in te loggen, zodat deze op een ‘nomadische manier’ vanaf iedere computer kan bellen, alleen moet er een extra (gratis) nummer voor worden aangevraagd.

Olivier

Ik gebruik nu al een tijdje Voipbuster.com om gratis naar landlijnen in NL en nog wat landen te bellen. Werkt uitstekend!

Bart

Ronald, ik ben de hele kpn site doorgeweest maar er staat niets over hetgeen wat je zegt. Niets over bellen vanaf de computer, niets over middels internet inloggen en ook dat gratis nummer zie ik niet terug. Deel met ons de bron van wat je stelt aub.

Kees Martens

Voipbuster heb ik ook gebruikt, maar is gewoon een platte marketingtruck. Ieder gesprek wordt na 1 minuut afgekapt. Niet echt prettig bellen, maar wel een bewijs dat technisch dus allemaal mogelijk is.

michel

Bij Voipbsuter/VoipStunt betaal je 10 euro en daarna is het onbeperkt bellen naar verschillende landen, is altijd nog goedkoper dan KPN,Skype, Gizmo, OpenWengo en Damaka

Tijn

Bart, Op kpn.com lees je meer over de volgende onderwerpen.Meerdere telefoonnummers ( http://www.kpn.com/kpn/show/id=1122189 )Kosten meerdere nrs. ( http://www.kpn.com/kpn/show/id=1125160 )Handleiding Mijn Online Telefoon ( http://www.kpn.com/kpn/show/id=1197327/spage=1253179 ) selecteer bij 'Apparatuur' Kees, Na betaling van (voorheen €1, toen €5 en nu) €10 kun je onbeperkt lange gesprekken voeren via VoipBuster mits het tarief 'Free' is ( http://www.voipbuster.com/en/rates.html )

Robert van Apeldoorn

Voipbuster is zelfs nog goedkoper, je kunt gewoon een 0900 nummer bellen (Pay by Phone). Krijg je op het beeldscherm een unieke code te zien die je even via de telefoontoestel moet intoetsen, kost je 1,30. En krijg je 1,04 cent beltegoed. Vanaf dat moment kun je gewoon bellen, ongelimiteerd naar ieder vast toestel in nederland en nog eens naar 30 landen. Voipbuster biedt je zelfs tegenwoordig om ook nog een gebeld te worden. Krijg je gewoon een normaal telefoonnummer (ook gratis). Dus Kees Martens, voordat je iets begint te melden als marketingtruc, moet je eerst eens goed controleren of je het allemaal wel goed hebt ingesteld. Voipbuster werkt perfect. Ook als je géén computer aan hebt staan kun je bij http://www.homeshop-productions.nl een kastje bestellen die je op je bestaande vaste internetverbinding aansluit. Kun je daar gewoon je telefoontoestel op aansluiten. Werkt perfect.

Cornelis

Sneek Friesland, 28 juli 2005. Voipbuster.Beste mensen ik heb nu 3 maanden Voipbuster, in het begin was ik razend enthiosast, tot ik opeens de truc zag. Ten eerste als m,n tijd limiet op was en ik al een gesprek voerde dan werd gewoon m,n beltegoed ingeschakeld en verbruik door Voipbuster zonder mij daar van op de hoogte te stellen via het Voipbuster schermpje. Nu dacht ik nou ja € 1.30 per 4 maanden , kom op ik koop wat nieuwe beltegoed, ik toen naar m,n Voip site, en ik kon nu weer € 1.30 betalen per telefoon , maaaar echter was m,n beltegoed nu maar 7 dagen geldig stond er, dus eerst 4 maanden en nu na 3 maanden slechts 7 dagen !!! Dus de hele truc is mensen lekker te maken om ze onverwachts te pakken !!!Nou ik vindt dat reuze jammer hoor, maar goed het is niet anders helaas.Met m,n bijstands uitkering was ik knetter gek op Voipbuster geworden want het scheelt toch zoals het eerst was, maar nu dat het tegoed 7 dagen geldig is geworden is het mij te duur dus niet leuk meer. ALS IEMAND MIJ NOG KAN HELPEN AAN ECHT GRATIS BELLEN OF TEGEN € 1 OF € 2 PER MAAND , ALSKJEBLIEFT SCHRIJF HET MIJ DAN : M,n email adres is CornelisCharlot@Hetnet.NLBedankt voor jullie aandacht en Succes he !!!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond