Deel dit artikel
-

Volkskrant en VPRO leveren content voor filmsite

De Volkskrant gaat content leveren voor een nog te lanceren filmsite van de VPRO. Cinema.nl zal de opvolger worden van 24H Cinema Service, de huidige interactieve site van de VPRO.

Cinema.nl zal recensies en interviews uit De Volkskrant bieden, radio- en televisieuitzendingen van de VPRO, en verslaggeving van een eigen redactie. Volgens Gert Jan Kuiper, projectleider bij VPRO Digitaal , vullen beide partijen elkaar goed aan. "We voelen elkaar goed aan wat filmkijken betreft. Daarnaast zijn we allebei hoofdsponsor van het Filmfestival Rotterdam. Het lag voor de hand dat we nauwer gingen samenwerken."

De Volkskrant en VPRO werkten eerder bij gelegenheid samen voor Filmtijger.nl , dat twee jaar geleden van start ging. Tijdens het Filmfestival Rotterdam is deze site de verzamelplaats voor artikelen uit De Volkskrant, aangevuld met recensies en verslagen van een gemeenschappelijke redactie. Ook konden er streaming-filmfragmenten worden bekeken.

Cinema.nl bouwt daarnaast voort op 24H Cinema Service , de online filmdatabase van de VPRO. Geregistreerde gebruikers konden hier ondermeer per e-mail ingelicht worden of een filmselectie binnen vier dagen op televisie zou komen. Zoals nu bekend is gemaakt zal deze site opgaan in Cinema.nl. De persoonsgebonden informatievoorziening, met een e-mailfilter en de mogelijkheid om op een film te stemmen, komen dan onveranderd terug.

Toekomstige betrokkenheid van commerciële partijen op de site is volgens Kuiper niet uitgesloten. "Voor 24H Cinema Service was het geen logische optie omdat de VPRO een publieke omroep is. Maar nu we met een commeriële krant samenwerken, sluit ik het niet uit." De toenadering tot De Volkskrant speelt volgens Kuiper al een jaar. "De gesprekken liepen wat averij op toen PCM zijn internetstrategie wijzigde, maar uiteindelijk bleek de soep bij De Volkskrant niet zo heet gegeten te worden." De Volkskrant krijgt van PCM sinds het nieuwe jaar een beperkt budget voor een internetredactie. De site werd kort geleden versoberd om de redactie te ontlasten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond