Deel dit artikel
-

Vooral on-demand video groeit op mobiel

Het aantal mensen dat video kijkt via een mobiel apparaat blijft groeien in Europa. Het afgelopen jaar groeide dit aantal met maar liefst 66 procent. Met name on-demand video kende een aanzienlijke groei het afgelopen jaar met een stijging van 99 procent.

Dat blijkt uit onderzoek van ComScore waarin wordt becijferd dat er 12,1 miljoen mobiele gebruikers het afgelopen jaar video op de mobiel keken. Hiervoor werd onderzoek gedaan in vijf Europese landen, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië.

In het Verenigd Koninkrijk en Italië zijn er per land 2,7 miljoen mobiele videokijkers. Dat is een stijging van 75 procent in het Verenigd Koninkrijk en een stijging van 55 procent op de Italiaanse markt. Spanje liet de sterkste groei zien met 90 procent, naar een aantal van 1,7 miljoen. Frankrijk en Duitsland kenden respectievelijk een groei van 53 (bijna 2,6 miljoen kijkers) en 72 procent (ruim 2,4 miljoen).

Het aantal kijkers voor on-demand video op de mobiel steeg met 99 procent van 2,63 miljoen naar 5,224 miljoen.

Het aandeel mensen blijft snel groeien, uiteraard door de opkomst van de smartphones. Twee van de drie mensen die mobiel video kijkt, doet dit op een smartphone. Met de komst van tablets, zoals de iPad, zal de groei alleen maar toenemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond