Deel dit artikel
-

Wanadoo definitief in zee met OD2 voor downloads

Wanadoo lanceert ook in Nederland de Wanadoo Jukebox. Dat is een dienst waarmee internetters ruim 400.000 nummers legaal kunnen downloaden of streamen (beluisteren). Wanadoo heeft daarvoor opnieuw een overeenkomst gesloten met OD2. Loudeye-dochter OD2 wordt daarmee definitief dé content provider van digitale muziek voor Wanadoo-diensten in Europa. De dienst is in Nederland beschikbaar vanaf november.

Met de Wanadoo Jukebox kunnen internetters via de Wanadoo-portal muziektracks downloaden vanaf slechts 99 eurocent per stuk. Daarnaast is het  mogelijk onbeperkt tracks te streamen voor 7,99 euro per maand. Als extra  service aan gebruikers is Wanadoo Jukebox ook te downloaden naar de desktop als op zichzelf staande mediaspeler. Hierdoor is het niet langer nodig een browser te openen om toch de favoriete tracks te downloaden of te streamen, aldus Wanadoo.

Gebruikers die hiervoor kiezen, beschikken over extra functionaliteit, waaronder te personaliseren afspeellijsten en tracksuggesties op basis van de persoonlijke muzieksmaak. Wanadoo Jukebox is gebaseerd op de OD2 Music Manager Application, een plug-in voor Windows Media Player.

In Frankrijk en Engeland bieden Wanadoo en OD2 al enige tijd de Music Clubservice. Met de introductie van Wanadoo Jukebox in Nederland wordt de huidige samenwerking met OD2 voor het ondersteunen van muziekdiensten verder uitgebreid. De muziekdienst wordt in november ook in Spanje geïntroduceerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond