Deel dit artikel
-

Wanadoo gaat naar de beurs

France Telecom (FT) laat weten dat het haar Wanadoo divisie op de beurs wil brengen. FT schat de waarde van het bedrijf op maarliefst 19 miljard dollar. De Franse telcoprovider gaf aan dat het bijna 10 procent van Wanadoo voor de verkoop wil opgeven. FT wil voor een aandeel Wanadoo 17 tot 20 dollar krijgen.

Wanadoo is Frankrijk's grootste Internet service provider, met ongeveer 1.4 miljoen abonnees. De verwachting onder analisten is dat het aandeel het goed zal gaan doen. Zij baseren deze gedachte op het feit dat andere voormalige staats-Telecombedrijven ook goed presteerden op het gebied van de ISP-business. CEO Michel Bon van France Telecom wil de internetactiviteiten van het bedrijf snel gaan uitbreiden op een Europees niveau. De inkomsten uit de beursgang van Wanadoo zijn hiervoor de broodnodige pecunia.

Wanadoo bestuursleden zeiden gisteren op een persconferentie, dat het bedrijf veel overnamemogelijkheden heeft. In Belgie en Nederland heeft France Telecom ook al voet aan de grond met Wanadoo. In Duitsland heeft FT een indirect deel in Freenet, Duitsland's drie na grootste ISP.

De beursgang, die gepland is voor juli 2000, omvat 97 miljoen aandelen. Dit komt neer op 9,7 procent van het totale bedrijfskapitaal van Wanadoo. Vanaf vandaag kan ingeschreven worden op de Wanadoo-aandelen. Sluiting is op 13 juli en de eindprijs van een aandeel zal worden vastgesteld op 18 juli. De dag daarop kan er op de Franse beurs (bourse SBFSA in Parijs) in gehandeld worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond