Deel dit artikel
-

Warner Music en YouTube leggen geschil bij

Warner Music plaatst zijn video’s weer op YouTube. De platenmaatschappij lijkt het eens te zijn geworden over nieuwe licentievoorwaarden.

Volgens ingewijden zouden de twee dichtbij een overeenstemming zijn. Dat meldt AdAge. Met de deal komen er weer video’s van Madonna en Green Day op de videosite.

EMI Music, Sony Music Entertainment en Universal Music Group vernieuwden al eerder de deal met de Google-dochter. Financiële feiten over de deals blijven onbekend.

Eind vorig jaar verwijderde de platenmaatschappij meer dan 1.000 video’s van YouTube. Warner en de Google-dochter hadden een dispuut over nieuwe licentievoorwaarden. Er zou een financiële reden achter zitten.

De nieuwe deal van Warner met YouTube zou ook de deur openzetten naar de opname van de bewuste Warner-content in de nieuwe videowebsite Vevo. Universal en Sony hebben zich al aangesloten bij deze site, die draait op het technologische platform van YouTube.  Deze gesprekken, tussen Warner en Vevo, zouden zich nog in een vroeg stadium bevinden.

Voor de verwijdering was Warner Music een goed bekeken kanaal op YouTube, het nam de elfde plaats in. Warner had 1.100 video’s op YouTube staan, die tussen de 25 en 50 miljoen keer afgespeeld waren.

Youtube sloot in 2006 met verscheidene platenmaatschappijen licentieovereenkomsten. De platenmaatschappijen zouden toestaan dat hun videoclips op Youtube worden uitgezonden. In ruil daarvoor zouden ze delen in de advertentie-inkomsten uit reclame naast hun video’s.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond