Deel dit artikel
-

Washington Post in zee met Technorati

De Washington Post heeft een samenwerking gesloten met weblogzoekmachine Technorati. De overeenkosmt behelst onder meer dat lezers van de krant kunnen kijken hoe er gereageerd wordt op artikelen van de krant in de 'blogosphere'.

Technorati is een zoekmachine voor weblogs en rss-feeds. Wie intypt ‘Yahoo’ ziet welke weblogs en rss-feeds er allemaal verwijzen naar Yahoo of naar een artikel op Yahoo. Op deze manier ontstaat een beeld over hoe webloggers aankijken tegen een onderwerp (of bedrijf).

De nieuwe dienst van Technorati en de 'Post' is er ook om lezers mondiger ta maken en ze bij laten dragen aan het maatschappelijke debat, zo bericht Marketingvox. Er zullen ook links komen naar de artikelen waarover het meest geweblogd wordt en waarover het meest wordt gedicussieerd.

“We willen onze lezers zo veel mogelijk betrekken bij het nieuws en hen een bijdrage laten leveren aan maatschappelijk relevante discussies,” aldus Caroline Little, uitgever en CEO van washingtonpost.com, in een reactie op de deal met Technorati. 

“Nieuws is niet statisch. Met behulp van het web kunnen interessante verhalen gelijk onderdeel worden van een bredere nationaal debat. De samenwerking met Technorati betrekt de lezers bij die discussie door ze erop te wijzen wat anderen allemaal van onze nieuwsartikelen vinden,” aldus uitgever Jim Brady van de Washinton Post. Eerder sloot Technorati al een overeenkomst met Newsweek.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond