Deel dit artikel
-

Wikipedia voor mobieltje in de maak

Een slimme student is begonnen met Cellphedia, een mobiele variant op Wikipedia (de encyclopedie die op internet wordt samengesteld voor en door gebruikers). Met de applicatie op het mobieltje kan kennis uitgewisseld tussen gebruikers van mobiele telefoons. Het succes van Wikipedia lijkt daarmee doorgetrokken te gaan worden naar het mobieltje.

Cellphedia is een project van Limor Garcia die afstudeert op interactieve telecommunicatie aan de New Yorkse universiteit, NYU.  Met Cellphedia is het volgens hem mogelijk om definities die uit een encyclopedie lijken te komen, te versturen en te ontvangen. Het versturen en ontvangen van informatie via de Cellphedia-applicatie gebeurt met tekst-georiënteerde berichten. SMS-jes met antwoorden op bepaalde vragen dus.

Gebruikers van Cellphedia dienen zich eerst te registeren en kunnen daarna beginnen met aanleveren van definities en vragen van andere gebruikers beantwoorden op plekken waar de mobiele telefoon bereik heeft. Het is de eerste 'alomtegenwoordige sociale encyclopedie', beweert Garcia.

“Cellphedia -know as you go- zal de nieuwe manier zijn om informatie die anders uit een encyclopedie moet komen altijd (dus ook onderweg) bij je te hebben. Nadat er een profiel is aangemaakt kan en gebruiker alle informatie opvragen die hij maar nodig heeft – van “hoe oud is de Engelse koningin?” tot “hoe lang is de Brooklyn Bridge?” – terwijl ze op straat lopen. In zekere zin zal Cellphedia ook gaan concurreren met zoekdiensten op het mobieltje zoals Google en Yahoo! die willen aanbieden. Cellphedia werkt voorlopig alleen in de Verenigde Staten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond