Deel dit artikel
-

WISH begint telefoniediensten

Serviceprovider WISH-Noknok gaat vanaf vandaag telefoniediensten aanbieden aan haar abonnees. Het maakt daarmee gebruik van een telefonie-licentie die het bedrijf al een jaar lang in bezit heeft. Onder de naam 'Click & Dial' wordt het mogelijk om tegen betaling van een vast bedrag per maand te bellen via een telefooncentrale van WISH en een beperkte tijd per dag zonder telefoontikken te internetten.

'Click & Dial' gaat FL 69,95 per maand kosten. Voor dat geld krijgt de abonnee 100 gratis belminuten naar vaste nummers binnen Nederland, een korting op interlokale en internationale KPN-tarieven die, afhankelijk van het belgedrag, kan variëren tussen de 10 en 60 procent, en 2 uur per dag internetten zonder telefoontikken, aldus commercieel directeur Jeroen Verkroost. In eerste instantie heeft WISH capaciteit voor 20.000 abonnees op de nieuwe dienst. Vanaf januari zal dat zoveel als nodig worden uitgebreid.

Verkroost zegt dat het niet mogelijk is om tevens korting te bieden op het tarief voor lokale gesprekken, omdat "KPN daarvoor reeds bodemprijzen rekent".

WISH bood in februari 1999 als eerste nationale toegangsprovider gratis internet aan (afgezien van de gewone telefoonkosten). Sindsdien zijn er verscheidene aanbieders van gratis internet bijgekomen, een paar daarvan zijn inmiddels opgeheven. Verkroost zegt daarover dat "het niet slim zou zijn om alleen maar gratis internet aan te bieden." Maar hij merkt daarbij op dat internettoegang via gewone telefoonlijnen in grote delen van het land nog steeds de enige betaalbare mogelijkheid is bij gebrek aan kabel- of ADSL-toegang. Hij zegt dat WISH pas ADSL-toegang zal aanbieden wanneer "minstens de kwaliteit van de huidige toegangsmethode gegarandeerd kan worden".

WISH wil met de nieuwe diensten tevens aantonen dat het bieden van gratis internet een zinvol instapmodel is, waarbij gebruikers kunnen doorgroeien naar diensten waarvoor betaald moet worden, aldus Verkroost.

Zie ook &#39

Deel dit bericht

2 Reacties

Berry

Is ADSL voor nog geen 100,- niet een veel beter alternatief?

Herman

Ja Berry, dat zou een alternatief zijn, voor diegenen die ADSL kunnen krijgen. Maar helaas (gelukkig) woont niet iedereen in de Randstad. En voor anderen is dit een prima alternatief. En ADSL schijnt nog niet overal vlekkeloos te verlopen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond