Deel dit artikel
-

MWC 2008: Samsung met ‘Soul’-telefoon en DVB-H-toestel

Samsung presenteerde maandag op de telefoonbeurs Mobile World Congress zijn nieuwe ‘Ultra-telefoon’ Soul. Ook toonde de fabrikant een touch screen-toestel en een model geschikt voor DVB-H.

De Soul is 13 millimeter dun, maar heeft veel geavanceerde mogelijkheden, zoals een 5 megapixel camera, een versterker van Bang & Olufsen en HSDPA met een downloadsnelheid van maximaal 7,2 Mbps, hoewel geen Nederlands telecombedrijf die snelheid aanbiedt. Volgens Samsung kiezen steeds meer consumenten voor krachtige telefoons. De Soul ziet de fabrikant als zo’n ‘Ultra-telefoon’.

De toetsen van de Soul passen zich aan aan het soort applicatie dat op het mobieltje wordt gebruikt. Staat de muziekspeler aan, dan lichten de muziekgerelateerde icoontjes op en in cameramodus zie je die voor het maken van foto’s. Samsung noemt dit ‘Magic Touch’.

De Soul zal ook door Nederlandse telecombedrijven in combinatie met abonnementen worden aangeboden, zegt Erwin van der Valk, hoofd marketing bij Samsung Benelux. Het toestel komt halverwege april op de markt.

“De trend is naar kleinere en dunnere toestellen, maar wel uitgerust met alle mogelijkheden. Mensen kiezen de nieuweste modellen om voorop te blijven lopen. We willen ons onderscheiden met het beste van de markt”, aldus Van der Valk. Volgens hem raken mensen razendsnel gewend aan alle nieuwe mogelijkheden van mobieltjes. “Zoals het bloggen van foto’s of mobiel Hyven.”

Touchscreen

Een ander nieuwe Samsung-model, de F480, heeft een volledig touch screen en een 5 megapixel camera. Samsung kijkt volgens Van der Valk niet naar de iPhone. “We voeren onze eigen design. Samsung is innovatiever dan Apple. We hebben bijvoorbeeld veel meer octrooien”, beweert hij.

Volgens Van der Valk komt Samsung later dit jaar ook nog met enkele nieuwe ladyphones. Ook komt er een vervolg op de Armani-telefoon.

DVB-H en Linux

Samsung brengt in april ook een telefoon geschikt voor DVB-H op de markt. DVB-H is de mobiele variant van ether-tv waarmee KPN later dit jaar start. Het telecombedrijf gaf eerder aan deels afhankelijk te zijn van telefoonfabrikanten voor de start van DVB-H. Tot nu toe zijn er maar weinig toestellen die de ‘mobiele Digitenne’ ondersteunen op de markt, maar daar komt dit jaar verandering in.

DVB-H is volgens Van der Valk ‘een logische volgende stap’. “We hebben nu drie verschillende toestellen die ermee werken. Mobiele tv is een interessante ontwikkeling. Maar de content is niet aan ons, dat is aan de operators.”

Samsung kiest nadrukkelijk niet voor een bepaald besturingssysteem: de telefoons werken onder Windows Mobile, Symbian en Linux. Dat laatste systeem gebruikt Samsung voor de zakelijke toestellen.

Mobiele Wimax

Samsung presenteert de Soul en andere nieuwe telefoons maandag op het Mobile World Congress in Barcelona. Tijdens de beurs maken alle grote telefoonfabrikanten, behalve Apple, nieuwe toestellen bekend.

Samsung demonstreert op de beurs ook een prototype van een Wimax-toestel dat ‘vloeiend’ video kan streamen zonder haperen, terwijl het schakelt van Wimax naar GSM. Het bedrijf toont ook basisstations voor ‘mobiele Wimax’.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond