Deel dit artikel
-

WOL koopt e.Trade om tij te keren

Om de zaak en de beurskoers weer enigszins op de rails te krijgen, doet World Online een nieuwe aankoop. Vanochtend maakte de provider bekend de aandelen van e.Trade over te nemen, de Nederlandse Internet-aanbieder voor het mkb. WOL heeft de provider waarschijnlijk voor een zacht prijsje kunnen overnemen; eigenaar IBM wilde al een tijd van de mkb-poot af.

Beleggers zijn nog niet onder de indruk van de overeenkomst; het aandeel WOL bleef onveranderd laag staan. Hoeveel er precies voor de aanbieder betaald is, maken de partijen niet bekend. Wel is bekend dat de toekomst van e.Trade al een tijd onzeker was. IBM is na Roccade, KPMG, ABN Amro en uitgever Elmar de laatste originele aandeelhouder die uit het project stapt. Enkele weken geleden wilden zowel IBM als e.Trade nog geen duidelijkheid geven over de toekomst; als WOL niet was langsgekomen, is het niet ondenkbaar dat de stekker uit e.Trade zou zijn getrokken.

De twee nieuwe partners spreken nu van een "unieke positie van e.Trade op de MKB-markt, die verder verstevigd en uitgebouwd wordt." e.Trade zal als zelfstandige organisatie blijven bestaan en World Online levert mensen, middelen en producten. Bij e.Trade werken nu twintig mensen, en heeft ruim 40.000 mkb-ers op het Internet geholpen.
"Dankzij de acquisitie door World Online kunnen wij onze rol als Internet totaalleverancier nog beter invullen. Dat geeft onze klanten dus een ruimere keus en additionele groeimogelijkheden," zegt e.Trade-directeur Roland Vonk.

Deel dit bericht

1 Reactie

M. de Bruin

Leuk geprobeerd, maar waarom koopt WOL geen contentprovider zoals Wolters Kluwers? Die kunnen ze ook voor een zacht prijsje overnemen 🙂 Zo kan WOL haarde keiharde imago veranderen in het imago van de Barmhartige Samaritaan. WOL vervolgd….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond