Deel dit artikel
-

Xs4all betaalt ADSL-leden terug

Provider Xs4all gaat haar MXstream-leden één maandbedrag terugbetalen. Ook al lag de oorzaak van de ADSL-storingen bij netwerkleverancier KPN, de provider voelt zich toch verantwoordelijk voor haar leden, zo zegt het bedrijf in een bericht op de site. Ook komt er een gezamelijk 'alarmnummer'.

Afgelopen week kwamen er vele klachten binnen bij Xs4all over de ADSL-verbindingen. Bij navraag bleek dat de relatie tussen de providers van de snelle verbindingen en KPN niet optimaal is: storingen werden ontkend, en afspraken omtrent inbellen worden door KPN eenzijdig veranderd, zonder mededelingen daarover te doen, zo zei Xs4all-woordvoerder Sjoera Nas.

Toch gaat de provider de leden een maand contributie terugbetalen. "Hoewel XS4ALL op geen enkele wijze in staat was om deze storing in het Mxstream netwerk te voorkomen of te verhelpen, willen wij toch de volledige verantwoordelijkheid op ons nemen," zo schrijft de provider op haar site. Het zou om ongeveer vijftig abonnees gaan.

Het nog jonge Mxstream krijgt vanaf 30 september een telefoonnummer waar storingen in het weekeinde gemeld kunnen worden. Xs4all verruimt ook de openingstijden van de helpdesk.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jonne van der Drift

Conflicten zullen er altijd blijven in een netwerkmaatschappij. Door deze actie, maar zeker ook de openheid over de problematiek en de verruiming van de servicedesk openingstijden laat het bedrijf zien toch ook de hand in eigen boezem te steken en daadwerkelijk de overgang te maken van hobbyclub naar professionele organisatie. Bravo!

Henk van der Berg

Verschillende malen heb ik Planet Internet http://www.planet.nl , die dezelfde ADSL service biedt, benaderd met de vraag of zij niet een voorstel wilden doen aan hun Mxstream abonnees om ook eens iets terug te betalen van de Fl. 100,–.Dit mede naar aanleiding van eerder tereugbetalingen door kabelaars vanwege slechte service. Tot op heden geen reactie gehad.De nieuwsgroep xs4all.adsl gaf en geeft regelmatig helderheid over de belabberde stand van zaken van deze dienstverlening. En zowel Xs4all als Planet maken gebruik van dezelfde service. Slechte beurt voor Planet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond