Deel dit artikel
-

Yahoo kijkt naar social search

Yahoo overweegt een 'social search'-functie te introduceren op zijn portal. Met die functie kan iemand de zoekresultaten delen met zijn vrienden. Volgens Tim Cadogan, hoofd zoektechnologie van Yahoo, kan 'social search' een succes worden. Het idee van 'social search' is niet nieuw. Eurekster biedt de dienst al sinds januari.

Yahoo wil internetters de mogelijkheid gaan geven om hun zoekacties te delen met vrienden. Een eerste stap is dat mensen op verschillende locaties simultaan kunnen zoeken via de instant messaging-dienst van Yahoo (Yahoo IM). Volgens Tim Cadogan van Yahoo is dat nog maar het begin en staan er meer nieuwe diensten op stapel.

Cadogan benadrukt tegenover verschillende Amerikaanse media dat ’delen’ een steeds belangrijkere functie krijgt op internet. De plannen van Yahoo zijn niet nieuw. Eurekster maakt het al langer mogelijk vrienden uit te nodigen op het netwerk van de zoekdienst.

Gebruikers kunnen persoonlijke zoekopdrachten instellen en populaire websites onderling uitwisselen. Wie bijvoorbeeld een bepaald woord in zijn Google-toolbar intikt, wordt gevolgd door een tweede toolbar. Die van Eurekster. De laatste houdt precies bij waar mensen en hun vrienden allemaal op zoeken. Eerst moet je je registreren bij Eurekster en vervolgens kun je je vrienden via e-mail uitnodigen om zich ook aan te sluiten bij Eurekster.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond