Deel dit artikel
-

Yahoo koopt del.icio.us

Yahoo heeft de social bookmark-dienst del.icio.us gekocht voor een onbekend bedrag. Dat is op de blogs van beide partijen meegedeeld. Eerder al kocht Yahoo fotodienst Flickr, dat ook tot de nieuwe generatie razend populaire webdiensten hoort die wel met Web 2.0 wordt aangeduid.

New Yorker Joshua Schachter startte del.icio.us in 2003, met als doel gebruikers niet alleen bookmarks te laten bewaren maar ook te delen met anderen middels tags en rss feeds. Vandaag maakte hij op de bedrijfsblog bekend tot de Yahoo-familie toe te treden.

Investeerders in het bedrijf zijn Union Square Ventures, Amazon.com, BV Capital, Marc Andreessen, Esther Dyson, Seth Goldstein, Josh Koppelman, Howard Morgan, Tim O’Reilly en Bob Young.

Ook op de Yahoo Search blog werd het nieuws bekend gemaakt. Del.icio.us en Flickr gaan nauw samenwerken, aldus Yahoo woordvoerder Jeremy Zawodny. Beide diensten maken gebruik van tags en rss feeds om gebruikers makkelijk informatie te laten delen.

Deel dit bericht

2 Reacties

piet

Hoeveel inkomsten had del.icio.us en hoe wordt er geld verdiend?

Tjeerd Wiersma

Volgens sommige media zoals Business Week van deze week Del.icio.us verkocht voor $31 miljoen. Zie ook: http://images.businessweek.com/ss/06/08/valleyboys/source/4.htm

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond